onsdag 5 juni 2013

Gör om, gör rätt?

Nu när månadens dataproblem äntligen är åtgärdat är det dags för det sedvanligt försenade temat, skrivet på lokalens dator för att undgå vidare dataproblem.

Månadens tema är ett jag funderat över en tid men jag har haft svårt att definiera exakt vad det handlar om. Låt mig förklara, om fem dagar flyttar jag tillbaka till Sandviken, inte för gott, men för 2,5 månader. Vi vet alla tre vad jag tycker om den staden så jag ska inte gå in på det närmare. I år tänkte jag i alla fall satsa på en förändring, en annan syn på stan. en mer positiv syn på livet där. Vilket slutligen leder oss till månadens tema.
Gör om, gör rätt! Är ett välkänt uttryck, jag valde att byta ut utropstecknet mot ett frågetecken, för frågan vi ska ställa oss är om vissa saker blir bättre. En dålig bok, exempelvis. Därför tänkte jag att vi ska ta två böcker från triangelns historia, vi har ju hållit igång i några år så urvalet borde inte vara så svårt. det ska vara böcker vi gett dåliga recensioner. Det behöver inte vara månadsböcker men de måste varit nämnda i triangeln. Har vårt synsätt till boken förändrats vid en omläsning eller är boken ohjälpligt usel?

Själv tänkte jag välja två böcker, De var vi som var Mulvaneys av Joyce Carol Oates och The Great gatsby av F.Scott Fitzgerald.
Det var vi som var Mulvaneys var en av boktriangelns första böcker och min korta recension var inte nådig. Jag minns att jag bland annat störde mig på att ingen verkade ta ansvar för sina handlingar . Kanske faller den mig i smaken om jag läser den på engelska?
The Great Gatsby ligger högt upp på listan över de sämsta böcker jag någonsin läst. Läsningen skedde under en resa till Indien för några år sedan men jag blir fortfarande irriterad över hur en så usel, intetsägande bok kan kallas för en klassiker, filmen var inte mycket bättre den.  Kanske det krävs lite analyserande för att förstå dess storhet?

Så vad tror ni om månadens tema? Vilka böcker ger ni en andra chans?

God Läsning!