lördag 24 april 2010

Bra science fiction?

Eftersom maj närmar sig med stormsteg undrar jag bara om det är någon av er som har nåt tips på riktigt bra science fiction? Har läst en del, men har säkert missat någon författare, genre eller bok som är sådär riktigt, riktigt bra! Alla tips tages tacksamt emot!

//Sofia

fredag 23 april 2010

Så många böcker...

Min bokhög:



Närbild:




Närmare presentation följer...

Gissa arkeologen, ledtråd två

Trots Sandras fina försök till att gissa arkeologen så var det tyvärr fel, men givetvis kommer Göran säkert att komma upp under en annan omgång gissa arkeologen. Konstigt vorde det annars!

I alla fall, här kommer de allra sista ledtrådarna och kan du fortfarande inte Sandra, så tycker jag att Stina ska lägga ut det rätta svaret och påbörja en ny omgång av Gissa arkeologen.

Ledtrådar
Karaktären är gift med Kit, men han är mera känd under ett annat namn.
De två barnen är tvillingar och heter Kit och Heloise.

Jag kommer även att bifoga en fin bildserie på damen i fråga efter att det rätta svaret inkommit. Hittade en fin liten svit där hon är inblandad i ett mystiskt fall med mumier som verkar bli levande..... Mycket spännande!

Lycka till med gissandet!

Skepp ohoj!

Jupp, nu är jag tillbaka igen efter att ha spenderat fyra dagar till sjöss (utan internet och en stor del av tiden även utan mobiltäckning- hur har jag klarat det?). Tog med mig "Hålan" som jag planerat att läsa ut under dagarna, men givetvis hann jag inte ens öppna den eftersom det var fullt upp från morgon till kväll. Förhoppningsvis blir det istället tid till att läsa lite under helgen.

Eftersom jag är tillbaka igen tänkte jag också lägga ut de sista ledtrådarna till Gissa arkeologen. Kommer inom kort!

//Sofia

tisdag 20 april 2010

Bone Key, av Keith R.A. DeCandido.

Helgen som var spenderade jag med att vänta på Min Syster Sophie, och läsa den tredje Tie-in boken i Supernatural serien. Eftersom den är skriven av samma författare som Nevermore är tonen och språket lika. Till skillnad från Nevermore utspelar sig Bone Key i Key West i Florida, efter A Very Supernatural Christmas. Den här gången måste bröderna Winchester slåss mot flera demoner som alla verkar ha anknytning till en indianstam som bodde i trakten. Då jag fann stort nöje i Nevermore såg jag fram emot att läsa ytterligare en bok i serien, av samma författare till och med. Tyvärr levde inte boken första akt inte upp till mina förväntningar. Dels för att jag inte har samma koppling till Key West som New York, som vem har inte sett en film eller Tv-Serie därifrån. Men även för att de olika demonerna gjorde boken lite otillgängligare. Tempot i Bone Key var långsammare än i Nevermore. Vilken förmodligen kan bero på när i TV-serien boken utspelar sig. Precis som i serien är Deans avtal med demonen alltid närvarande och bröderna är hela tiden medvetna om att detta är Deans sista år. Sista sex månader till och med. Därför skulle jag beskriva Bone Key som mer nedtonad än sin föregångare.

Bokens tempo ökar dock under andra akten och eftersom många av birollerna är presenterade blir handlingen mer sammanhållen. Då Bone Key tvingar bröderna att bekämpa flera demoner samtidigt, är bokens persongalleri rikt. Vilket tyvärr inte alltid är till berättelsens fördel. DeCandido är bra på att på ett bra och snabbt sätt introducera nya karaktärer, men historien hade blivit mindre spretig om så många biroller inte pressats in. Som jag tagit upp titigare är Bone Key inte lika rolig som Nevermore, vilket dock inte behöver vara negativt. Humorn i Supernatural säsong tre är annorlunda än de tidigare säsongerna.

Återigen gillade jag att få en djupare inblick i huvudkaraktärernas liv och tankebanor. Efter jag läst ut Min Syster Sophie, ska jag nog ta mig an bok nummer två om bröderna Winchester. Jag har hört att de beger sig till Chinatown för att bekämpa en drake.