söndag 24 juni 2012

Nytt i bokhyllan


Twilight – Director notebook av Catherine Hardwicke
En gott och blandat-påse för Twilightfantasten. Här finns mängder med bilder, storyboards, sketcher av kostymer och scenografi samt roliga fakta från filminspelningen. Och nej, jag är fortfarande inget fan vare sig av Stephanie Meyer eller av filmerna som baserats på hennes böcker. Inte heller har jag fått en oväntad crush på Edward Cullen. Men fem kronor på loppis, så pass mycket kände jag att det kunde vara värt i varje fall. Kanske dyker den upp på Bokbörsen så småningom, för jag betvivlar att det är något som kommer att få en permanent plats i min bokhylla.

Mina engångsligg – En fyll-i-bok av Josefin Palmgren
Jäklar vad det ska liggas i sommar! Haha, nej skämt åsido. Denna bok kom i min ägo helt oförhappandes. Jag har varit medlemsmoderator på Boktipset ett tag och fick ett oväntat men välkommet bokpaket som tack för hjälpen. Om jag varit singel och sugen på att ligga runt hade jag kunnat bevara minnet av varje hemsläp i denna. Jag hade kunnat betygsätta kroppsdelar, skriva ner raggreplikerna som tillämpades under kvällen och funderat fram namn på potentiella kärleksbarn. En oumbärlig liten bok helt enkelt som borde finnas på varje singelkvinnas nattduksbord.

Känner vi varann? Av Karen Shepard
Ett psykologiskt drama jag fått i födelsedagspresent. Författaren är en ny bekantskap så jag har inga förväntningar alls egentligen. Om det blir bu eller bä lär ni få veta om ni tittar in här igen framåt sensommaren. Stay tuned.

Islandet av Carina Burman
Ett fynd från sopsorteringsrummet om jag inte minns helt fel (döm mig inte). Jag kan inte påstå att den ligger i toppen av min Att läsa-lista men helt oäven verkar den inte. Den utspelar sig under 1800-talet och bygger till stor del på verkliga händelser. En roman om minnen och drömmar, om hur det kalla Sverige möter Europa och om sådant som aldrig blev av.

The naked and the dead av Norman Mailer
Från gratislådan på ett loppis i Norrköping. Eftersom gratis är gott.

Och slutligen, ej med på bilden: Rit av Inger Edelfeldt
Fyndades idag på loppis i Klintehamn för två kronor (Sofia sponsrade). Jag gillar Edelfeldt men har ändå inte läst särskilt många av hennes böcker. Nu blir det en till att bocka av på listan i varje fall.

Stina