onsdag 17 september 2014

Berättelser från Engelsfors


Mona Månstråle är helt enkelt fångad på pricken!

Det här seriealbumet måste jag nog erkänna att jag faktiskt fastnade mer för än själva triologin. Albumet är tänkt som ett komplement till romanerna, där vi får följa tjejerna både innan och under händelserna i böckerna. Berättelserna blir som en slags fördjupning av det vi redan läst i böckerna.

Måna Månstråle som den som sammanfogar albumets 8 delar är ju bara lysande och hon ser ut precis som jag förställt mig. Det är kul uppbyggt med att alla delar i seriealbumet motsvarar ett av tarotkorten i den spådom man får hos just Måna, inte minst med tanke på hennes bitchiga monologer kring varje del. För att inte tala om slutklämmen, helt enkelt hilarious! Sjäva den inledande delen, Månen, med Ida i centrum är nog min favorit av de 8 avsnitten. Avsnittet är tecknat av  Karl Johnsson och han har på ett mästerligt sätt i bild fångat Idas och hennes bitchiga vänners personligheter. Helt klart en lysande inledning på 8 stycken vältecknade och vackra Engelsfors-noveller i bildutformning.

Bitchen Ida inleder på ett underhållande sätt berättelsen. Den Ida vi känner och älskar (eller hatar...), eller vad säger ni?
Även den andra delen, De älskande, tecknad mästerligt av Lina Neidestam är en favorit. Det är en berättelse helt i bild och utan någon som helst text. Även berättelsen där Elias står i fokus är vackert tecknad, som ses nedan.

Elias och Linnéa i serieform
Jag gillade alltså den här serieromanen och då jag snart efter började läsa Umbra var det svårt att inte jämföra dem - men mer om det i Umbras recension som kommer inom kort.

//Sofia

Barbie for the win


Kunde inte låta bli att köpa dessa till Aaron när jag var på loppisrunda häromdagen: Hoppas att han kommer att gilla dem lika mycket som jag :).


// Sofia