söndag 23 februari 2014

Bokmiddag: Växa upp


Ett gäng pepp på kultur!


Bokmiddagen på temat ”Växa upp”, där vi valde att utgå från Margareth Atwoods bok ”Kattöga” visade sig bli en riktig trevlig ”middag”. Vi  (jag, Sebbe och Aaron) samlades hemma hos Stina för att inleda dagen med brunch. Stina hade slagit på stort och serverade både stekt ägg/potatis/korv, ugnsvarmt bröd, musli och fil och pålägg i form av korv, skinka och lyxigare ost. Eftersom bokmiddagen skulle följas upp med besök på vernissage serverades även rödvin till middagen. Lyxigt värre! 

Lyxfrukost á la Stina
 
Mmmmmm Brunch!

 
Vin - en viktig del i en kulturfrukost!
Och familjen Möller som hade väntat med att äta frukost högg in med god aptit, i alla fall två av dem medan den tredje planlöst vandrade omkring i lägenheten och gjorde diverse kleptomanska försök att plocka på sig såväl mosters småslantar som hennes post-its lappar och diverse skor och cd-skivor. Vi har uppfostrat honom väl ;-). 
En liten kleptoman
När brunchen var avklarad begav vi oss så iväg för lite kultur, i from av vernissage. Konstnären Olga Semenova var det som ställde ut. Då Kattöga handlar om en konstnär tyckte vi att det kändes passande. Det är ju inte varje dag man tar sig tid att gå på vernissage heller.

Vi blev positivt övverraskade av såväl konsten som möjligheterna till förtäring, även om Aaron påpekade att utbudet var väl smalt…. Tavlorna var riktigt vackra och jag blev väldigt förtjust i ”Blå dans, som syns i bakgrunden på Aaronbilden. Men då priset var lite häftigt för min smak, 23 000 kronor, blev det inget köp.
Stina klagar inte på förtäringen i alla fall....
Kulturbebis med tillhörande pappa

Även Kalle mötte upp oss för lite kultur på lördagsmorgonen, men när det blev dags att dra vidare tackade han för sig. Vi andra däremot passade på att checka in ytterligare två vernissager, där Anna Linnea Liljeholm ställde ut på den ena. Även det var riktigt fin konst, som delvis var broderad. Hennes konst kan ni checka in på www.annaliljeholm.com.
En något sliten Kalle
 
Mosters grabb gick INTE med på att någon annan än moster skulle bära
Sedan blev det dags att avdrunda det hela med en fika på musei-restaurangen. Stina tog ett glas rödvin och chokladkaka, jag valde en chokladboll och kaffe och Sebbe cheesecake och kaffe. Att han sedan spillde ut det sistnämnda över bordet, sig själv och min tröja kan vi tala tyst om……
 
Kulturfika
Helt klart en riktigt rolig bokmiddag, och om boken kan jag bara konstatera att både Stina och jag konstaterade att det måste vara någon av de bästa uppväxtskildringarna som gjorts! Två tummar upp för ”Kattöga”!

//Sofia