söndag 25 september 2011

Lite statistik- eller hur kom de egentligen in på vår blogg?

Med Sebbes hjälp (tack älskling, I couldn´t have done it without you!) har jag snokat reda på vad det är som får folk (dvs folket förutom oss själva och våra nördvänner) att besöka vår eminenta blogg.

Vi kan väl börja med att titta på vilka blogginläggs som blivit de mest besökta. För att göra det mer spännande tar vi dem i stigande ordning:

Nr 5. "Vilken bok har förändrat ditt liv?".: 30 sidvisningar
Ett kort och kärnfyllt inlägg av Stina om, just det, vilken bok som förändrat några människors liv. Man kan tänka sig att detta kanske kan vara populärt att söka på?
Kultur, kultur förändrade dessa människors liv!

Nr 4. "4 oredigerade utdrag- 4 nya favoriter?": 50 sidvisningar
Författat av mig, om just ovanstående. Kan tänka mig att det som drar är Niceville och de andra nyutkomna böckerna. Och så givetvis mitt geni ;)

Nr 3. "Jag saknar dig, jag saknar dig".: 68 sidvisningar
Stinas inlägg om att filmen höll på att göras, och nu när den är här är det väl ingen större chock att folk söker på filmen eller boken och hittar hit därför.
They did a big, big mistake not to cast us as the twins in the move. We can sing (ehhh), we can dance (or not) and we can move in unison (like typ).

Nr 2. "Fult att läsa andras dagböcker?": 388 sidvisningar
Jag gottade mig i att ha läst Oates dagbok och fler med mig verkar tycka att det är kul att läsa andras dagböcker.

Har någon kanske läst HENNES dagbok? Det ser sannerligen ut så.....

Nr 1. "Och hur många böcker kan DU bocka av på listan?": 1035 sidvisningar.
Jag la in listan med 1000 böcker att läsa innan man dör, och då finns det ju en hel del träffar i det inlägget om man säger så.... en sådär 10000 stycken kanske.....

Lägg nu detta på minnet mina kära boktrianglare, och kom ihåg att det är det här som säljer!!! För att göra vår blogg större, bättre (som om det vore möjligt) och allt annat bra bör vi slänga in nyutkomna böcker och hajjpade författare lite här och där i våra inlägg, vi bör börja skriva om livsomvälvande böcker och vi bör börja läsa andras dagböcker. Så vad väntar ni på? Chop chop (stavas det verkligen så???)- in och läs era kollektivkamraters dagböcker- it´s for the greater cause!

För skojs skull måste jag också berätta att även "Dumpad vid tredje dejten" samt "Nästan missformad?" låg högt upp på listan. Helt ovetenskapligt tolkar jag detta som att vår blogg blivit ett forum för vanskapta och ditchade människor som kommer hit till vår boktriangel för att slicka sina sår. Så vad säger ni, ska vi höja rösten för dessa våra stackars vilsegågna får?

För att vi ska bli ännu mer effektiva i vårt bloggande är det kanske bäst att också titta på hur läsarna har kommit in på vår blogg. Ja, vad har de egentligen sökt på för att hitta hit?

Inte helt förvånande, och högt upp på listan finns sökorden "tredje dejten" (9) samt det lite mer otippade "silvia bocka" (6). Om någon av er sitter inne med information som kan förklara vad detta har med vår blogg att göra (samt varför någon över huvud taget skulle söka på detta) blir jag mycket tacksam. Annars känns det ganska självklart att sökordet i topp är just "boktriangeln" (35), "boktriangel" (20), "dagbok" (7) samt en del boktitlar som Norrlands svårmod", De gyllene häxornas folk" och "Kitty Drew" samt "Dumplingssoppa".

Annars har vi fått läsare genom så skilda ämnen som "fantomen diana", roliga tvillingböcker" kitt förlovar sig" (he, he), "delta grekisk tecken" (?) samt den personliga favoriten "und og gammel sex incest". Det sistnämda något creepy bara i sig självt, men även för att vi på sistone läst en förfärlig massa litteratur på temat.

Till sist; för att höja statistiken: Lady Gaga (den mest sökta kändisen på internet).

// Sofia

9 kommentarer:

  1. Känns bra att jag kan bidra lite till bloggen genom att visa vilka flikar som finns under inställningar.

    Jag har dok fortfarande inte glömt mitt nyårslöfte om att läsa en bok i år, så vänta att antalet som kommer in på bloggen går i tacket efter jag skrivit min bokrecension =)

    SvaraRadera
  2. Jag är säker på att din recension kommer att få oss andra att framstå som riktiga klåpare Sebbe, ser fram emot det med spänning :D

    Det var kul att se lite statistik iaf, även om vissa sökningar var mer än skrämmande.... // Stina

    SvaraRadera
  3. Tackar för ölen fru nummer 2. Var mycket trevligt =)

    SvaraRadera
  4. Statistik rockar helt enkelt! Liksom jag! //Sofia

    SvaraRadera
  5. Härligt inlägg! Kanske dags för en uppdatering, har folk nått oss med andra sökord, etc?

    SvaraRadera
  6. Ha ha, lätt att vi borde ta och köra en repris av detta. Någon som känner sig manad? Annars tar jag nog tag i det framöver //Sofia

    SvaraRadera
  7. Sofia, snälla, du måste göra en repris. Det här är ett av mina favoritinlägg som dessutom är mästerligt illustrerat. // Stina

    SvaraRadera