fredag 10 augusti 2012

Gravidläsning

Efter 3 intensiva veckor med en liten bebis har jag äntligen fått tid för en mycket försummad blogg, då Aaron för tillfället ligger och sover så sött här intill. Ska försöka ta ett ryck under nästa vecka, min sista semestervecka innan det är dags att börja jobba igen. Förhoppningsvis kommer dygnsrytmen att bli lite bättre då mot hur den varit på sistone då det (minst) var tredje timme dygnet runt har varit matdags för en liten herre. Jag är med andra ord aningen sliten....
Eftersom jag har en sisådär 30 böcket som ligger och väntar på att bli recenserade kommer det nog inte att bli de mest utförliga recensionerna dock, men bättre än inget.

Min nästa bok att recensera passar dock mycket bra att recensera efter denna inledning, nämligen Sofie Sarenbrants "Vecka 36", som min kära syster gav mig strax innan min graviditet gick in i denna vecka. Ehhh, tack Stina.... mycket passande bok att ge i present till en gravid kvinna.... Boken handlar alltså om den gravida Agnes som plötlsigt föesvinner. När sedan ytterligare en gravid kvinna hittas mördad tar allt en oväntad vändning.

Jag är nu inget deckarfan direkt, men denna debut kändes ovanligt fräsch och rappt skriven. En riktig sträckläsarbok som gick i ett huj att ta sig igenom. Tyckte även att nästan samtliga karaktärer i boken kändes mindre krystade och mer genuina än vad som brukar vara fallet inom just deckargenren. Det ska bli kul att se om uppföljaren håller samma klass.

// Sofia