lördag 26 juli 2014

i väntan på ovädret.

Ledig dag & huset för mig själv. Då passar det bra att sitta på altanen & invänta åskan.
Är som vanligt motvalls och läser om The Ice harvest när det är värmebölja.



måndag 21 juli 2014

The sweet, sweet life



Sweet Valley High 37. Falska rykten

I den här tvillingboken är det Susan Stewart som står i fokus, en av de mest populära eleverna i skolan. Det enda som saknas i hennes liv är det faktum att hon inte vet vilka hennes föräldrar är. Hade det här varit en normal berättelse om en normal flicka hade detta kunnat tyckas ganska traumatiskt, men i Sweet Valley är det självklart en mindre bagatell och det hade varit oändligt mycket värre om hon kommit till skolan i mismatchad outfit eller hemska tanke fått för sig att dricka eller röka.

Hur som helst så blir Lila avundsjuk, någon som är förvånad?, och bestämmer sig för att förstöra den stackars flickans rykte. Jag kommer inte helt ihåg vad ryktet handlade om då det var ett tag sedan jag läste boken, men det var typ något om att hennes föräldrar var white trash, narkomaner, städare eller något liknande.

Folk borde, kan jag tycka, inte bry sig nämnvärt om detta med tanke på att föräldrarna är spårlöst borta, men nu befinner vi oss ju i Sweet Vally och då verkar folk lägga väldigt vikt vid sådant, och Susans populära liv verkar vara ett minne blott. Som alltid slutar dock historien med att alla problem är lösa och Susans liv nu är nästan mer perfekt än det var innan.

//Sofia