fredag 13 juli 2012

Månadens Bibliotekarie: Juli.

Kampen mellan deltagarna var jämn men enbart en person kan bli utsedd till månadens bibliotekarie, och den här månaden går äran till....

Barbara Gordon! 

Barbara, även känd som Batgirl arbetar som chef för Gotham citys stadsbibliotek, som beskrivs som det största biblioteket i DC comics universum.

   

Lady sings the blues

Förra onsdagen, innan Cafeét, var jag inne och botaniserade på Myrorna. För, som jag resonerar; En behöver alltid fler blomkrukor.
Förutom sagda blomkrukor släpade jag även med mig två böcker; Lady sings the blues, och A clockwork orange.
Lady Sings The Blues, som den här recensionen handlar om, är Billie Hollidays biografi.
Hackigt skriven, ibland svårt att hänga med, både pga dålig översättning och hoppig text. Texten är mer uppbyggd av stycken som inte har så mycket med varandra att göra tidsmässigt. Bitvis är historien intressant, särskilt när den politiska och sociala situationen behandlas. Ett exempel är när Billie, som tioåring blir våldtagen, men själv kastad i fängelse. Eller hur de färgade artister som uppträdde på klubbar och hotell förväntades gå in bakvägen för att inte störa den vita publiken.
Om den inte redan är det skulle Lady sings the blues säkert göra sig bra som film.
Tyvärr förtas näst intill hela läsupplevelsen av den dåliga översättningen. Intressant hade varit att läsa boken i original för att se om det är översättningen som är dålig eller om boken är dåligt skriven.



Värmland Pride! In the name of love.

Eller inte riktigt kanske. Förra årets tema var When Love takes over och årets tema är Gemenskap.
Idag är det fredagen den trettonde, och imorgon går Värmland pride av stapeln och flera månaders hårt slit når sin kulmen. Allt är planerat och vi lyckades till och med få tag på en scen med tak. Med tanke på hur den här sommaren har regnat bort skulle det inte vara en överraskning om det regnade även imorgon.
Visst, det är kul att vi lyckades få ihop Värmland pride i år också, men kanske ni undrar; vad har det med boktriangeln att göra? Varför skriver jag inte i min egen, bortglömda lilla blogg?
Jo, igår blev jag nämligen intervjuad och fotat av Värmlands Folkblad. Eftersom jag är osäker på hur copyrighten för text publicerad på internet ser ut nöjer jag mig med att ladda upp fotot. Är ni intresserade av intervjun finns den på http://www.vf.se/nyheter/karlstad/arets-prideparad-ar-pa-intagande 
Här är i alla fall bilden på på ordförande för RFSL ungdom Karlstad, som borde veta bättre än att vända upp och ner på regnbågsflaggan.