torsdag 13 november 2014

Bokmiddag: Avund

Enjooooy!
Avundsmiddagen avklarades på Alla helgonadagen, vilket passade bra då flickorna i månadsboken ”Pojkarna” brukade täffas och klä ut sig, och vad passar väl bättre så härt i Halloweentider än att kombinera bokmiddagen med utklädningstema? Då middagen bokades in lite i sista stund blev utklädning valfritt, och Sebbe var lätt den som engagerade sig mest och kom iklädd sin chiugami-kostym, eller vad det nu var.....

Eftersom ”Pojkarna” handlade om könsroller och hur en av flickorna när de börjar förvandlas till pojkar faktiskt inte längre vill vara flicka gick Stinas och min utklädning mer i manlig stil. Jag insprirerades av David Bowie i ”Labyrinth” och körde på krusskjorta och väst medan Stina kom som Pierot. Johan och Katarina kom som sig själva och det funkade ju bra det med. Aaron blev kvällen till ära uppklädd i kläder á la engelsk pojkboksstil, med jätetsöta hängslebyxor han fått av sin snälla moster. Bildbevis finns tyvärr inte då han ganska tidigt under kvällen tog av sig bxorna för att köra den mer lättklädda varianten med t-shirt och blöja. Manlighet enligt Aaron får man förmoda....

Trött och liten, men ändå väldigt manlig...
Eftersom det här var temat avund fick Sebbe den briljanta idén att middagen skulle genomföras på så sätt att 2 stycken hela tiden skulle få sitta och avundas det andra, då det skulle finnas två olika förrätter, varmrätter och efterrätter – och där den ena varianten minst sagt skulle vara mindre aptitlig än den andra. Vilken man skulle få lottades ut och det är väl bara att konstatera att Johan blev kvällens förlorare med både usel för- och varmrätt. Sämst därefter fick Sebbe med den tristare för- och efterrätten. Stina blev kvällens vinnare då hon hade tur och fick samtliga bra rätter, därefter Katarina som fick den trista efterrätten och så jag som hade oturen att få tråkig varmrätt.

Stina som Pierot med smaskig förrätt
Sebbe med mindre smaskig förrätt
Johan med rätt trist varmrätt och Katarina med en smarrigare
Och maten då.... Förrätterna bestod av olika sorters tapas. Den lite bättre förrätten berstod av korv, fetaost, oliver, olika sorters marinreade grönsaker och baguette, den något sämre bestod av surkål, bönor, hönspastej och baguette.

Mmmm, Tapas!
Mmmm, Tapas?

Varmrätterna i sin tur bestod av potatisbakelse, stek, kokta grönsaker och stekt lök samt rödvinssås respektive konserverad potatis med stekt quornburgare/dennisburgare, kokta morötter och rödvinssås. Behöver jag säga vilken av rätterna som var den sämre?

Smarrigt!
Något mindre smarrigt...
Till sist blev det efterrätt bestående av chokladmousse respektove brylepudding. Båda ganska hyfsade efterrätter måste jag säga ändå.
Nom, nom nom!
Lyxig chokladmousse
Sladdrig brylepudding
Den enda som inte var med och drog lappar under middagen var Aaron som antagligen hade dissat alltsammans ändå alternativt fått ett utbrott om dragningen blev till hans nackdel. Efter den illa beryktade vredesmiddagen kände vi inte för att riskera något....

En trevlig kväll i alla fall, även om kanske Johan hade något att säga om hur gott det hela var... 

Kvällen avslutades framför ”Så mycket bättre” och avsmakning av Blossas årgångsglögg. Sedan drog sig Visbyborna hem igen. Härnäst hoppas vi på lite snö så att nästa bokmiddag ska få gå i vinterns tecken. Vi har planer att dra ut på vinterexpedition enligt Stinas vintertema förra året. Kan nog bli en höjdare!


// Sofia

onsdag 12 november 2014

The Dairi Burger

Jag kommer inte ihåg om någon av oss har tipsat om den eminenta bloggen, "The Dairi burger" - vilken ägnas åt (ganska elaka) recensioner av allas våra tvillingböcker. Har ni inte upptäckt den kan jag meddela att den bjuder på höglassig läsning, såsom en intervju med Francine Pascal (som visar sig ha en grej för Bruce) och en sammanfattning av några tvillingböcker med Lila i huvudrollen,  men skriven som om Bret Easton Ellis skulle ha skrivit dem.

Tyvärr är bloggen numera nedlagd, men man kan man visst köpa bloggerskans bok, en inoficiell guide över Sweet Valley.

// Sofia

tisdag 11 november 2014

Ta Divergent testet -vilken fraktion hamnar du i?

Ja, jag vet att det här bara är kul om man läst boken eller sett filmen, men kom igen och gör testet ändå för att göra mig glad :).

Divergent-test

Precis som i boken kommer de val man göra att sortera in en i rätt fack, där man kan komma att tillhöra 5 olika fraktioner:
Candor, de ärliga
Abnegation, de osjälviska
Dauntless, de modiga
Amith, de fridfulla
Erudite, de intelligenta

Själv blev jag inte helt otippat divergent, men mer otippat scorade jag högt inom abnegation, vilket känns som den fraktion jag minst av allt skulle välja, med undantag kanske av dauntless-esteterna.  Att jag blev lika mycket erudite känns ju givet dock, om man ser till min höga intelligens ;-). Att jag inte blev insorterad under de ärliga var väl mindre förvånande, he he.

// Sofia