söndag 17 september 2017

En kärleksförklaring till podcasts.

Följande inlägg, som berör en podcast, frångår bloggens primära syfte. Men visst känns det som vi kan vara liberala med bloggens innehåll? Bilder, video, podcast, huvudsaken är väl att det har anknytning till oss och vår mytologi? Bloggen är ett roligt sätt att veta vad som händer i varandras liv.
Och mitt liv har de senaste åren dominerats av podcasts, eller dominerats kanske är att ta i, ska vi kalla det soundtrack istället? Jag gillar podcasts, både som fenomen och idé men i den uppsjö som finns i podcastvärlden är det svårt att hinna med allt en är intresserad av och tyvärr har jag inte mycket tålamod när det kommer till saker som dålig ljudproduktion eller irriterande röster, trots intressant ämne. Exempelvis gav jag igår upp New York libraries avsnitt om Emmet Till efter tio minuter. Inte för att det var ointressant, långt ifrån, men jag stod bara inte ut med moderatorns konstanta snörvlande. Bortsett från det avsnittet brukar New York public library ha god kvalité på sin podcast, både till produktion och ämne, ett tips är avsnittet med Ta-Nehisi Coates. Ett avsnitt som gjorde att jag tog med Coates i februris månadstema, Black history month.

Men jag klamrar mig fast vid den demokratiska tanken i att vem som helst kan starta en podd, om vad som helst, i teorin i alla fall. Sedan det relativt nya fenomenet startade har utvecklingen gått framåt, som sig bör och en podcast behöver inte längre bara vara två vita csnubbar som sitter och snackar. Även om sådana fortfarande finns, ett exempel är den smått fantastiska Decemberpodden av ... och ...
Vem hade trott att det var så roligt att lyssna på två snubbar existentiella ångest och tankar kring impotens, alltid impotens. Idag finns det podcasts om allt och min första tanke inför ett ämne är ofta om det antagligen finns en youtube-video eller en podd om ämnet.

Så, för att ytterligare undvika det jag egentligen borde göra, både gällande livet i stort och boktriangeln i synnerhet tänkte jag, när andan faller på tipsa om några olika poddar. Och gärna bli tipsad tillbaka om ni har någon podd jag absolut inte får missa att lyssna på. vad letar ni efter i en podcast?