söndag 7 augusti 2016

Drömmar och under


Det var längesedan jag hade en dröm värdig att ta plats här på bloggen, men nu har det hänt igen!

Ramhistorien är att jag och Johan av någon outgrundlig anledning är med i en singer/songwriter-tävling. Vi befinner oss någonstans bakom kulisserna och om bara några minuter ska vi upp på scenen och ta publiken med storm. Det är bara det att vi precis har insett att det vi har åstadkommit inte är särskilt bra. Vi har skrivit två alternativa låtar varav en handlar om en försvunnen panda och den andra om att lyssna på U2 på bussen. Av dessa två har vi valt att framföra pandasången. Det skulle kort sagt vara en ganska pinsam historia att ge sig ut på scenen med nuvarande material. Att ingen av oss kan sjunga är en detalj som verkar spela mindre roll...

Så vad göra? Skriva en helt ny låt på cirka fem minuter helt enkelt. Johan är ingen hjälp här ska erkännas, utan det vilar helt på mina axlar att rädda situationen. Snabbt som attan skriver jag således ihop en ny countrydoftande slagdänga. Jag kommer tyvärr bara ihåg refrängen och andra versen, men det är tillräckligt för att konstatera att det är riktigt riktigt bra.

Refräng
What, what, what, what,
What am I´m gonna do to my heart.
What, what, what, what,
What am I´m gonna do to my heart.
Please help me someone cause I´m falling apart.


Andra versen
You are sleeping in another woman’s bed.
Why can´t I get you out of my head.
This is more than I can bare.
I just can´t seem to stop to care.


Nu kanske ni inte håller med om att det här är jättebra eftersom er smak är sämre än min. Det var för övrigt även Johans gensvar i drömmen, men för att citera mitt något irriterade drömjag mot era invändningar: Den handlar i alla fall inte om en panda.

Det är synd bara att jag inte kommer ihåg första versen, för den var grym. Det var den första versen som gjorde den här låten till en modern klassiker. Det är här ni två kommer in i bilden, för min kreativa ådra är helt utarmad efter nattens ansträngningar. Hjälp mig att göra det här till en vinnarlåt eller ångra er för resten av livet när What vinner Eurovision 2017.

Stina