torsdag 7 april 2011

Och tiden den går



Så här såg det ut hemma hos mig i april förra året, den andra april närmare bestämt. Jag pratar förstås om vår allra första bokmiddag, Mulvaneysmiddagen. Vad många böcker vi har hunnit läsa sedan dess och så många olika middagar vi haft. Vi har haft picknick runt Ringmuren när det var "Min syster Sofie"-middag, vi drack varm öl en kall, kall vinterdag när det var "Mörkrets vänstra hand"-middag, vi var filosofiska under den indiska Gurumiddagen och vi bakade en ätbar kvinna under "Den ätbara kvinnan"-middagen.

Vad mycket skoj vår Boktriangel har resulterat i!

Här kommer ett litet axplock;





måndag 4 april 2011

Vågorna- Woolfs sista chans?

Eftersom ingen av månadsböckerna fanns inne på biblioteket just nu har jag beslutat mig för att ge Virginia Woolf ännu en chans istället. Lånade "Vågorna" och ännu så länge är det tummen upp. Återstår bara att se om den kommer att hålla måttet ända till slutet.

Och för övrigt, vad är det med den här Boktriangeln och svårigheter att komma över månadsböckerna? Hoppas på att någon av dem ska komma in inom kort i alla fall.

söndag 3 april 2011

Skräckmiddag



Ännu en efterlängtad bokmiddag avklarades i lördags och den här gången var vi riktigt tidigt ute med den eftersom boken som diskuterades lästes under februari månad. Det är förstås Stinas bokval "Hemsökelsen" av Shirley Jackson jag talar om. Kul att för en gångs skull ha boken i färskt minne, även om ingen av oss tyckte att den var speciellt bra eller ens lite småläskig. Eftersom de inte åt så mycket skoj i boken beslutade vi oss för att middagen istället skulle kretsa kring riktigt läskig mat. Då Stina sett filmen "Dumplings", där de små knytena innehöll ingredienser som döda spädbarn, beslutades vi oss för att laga till dumplingssoppa. Men då döda spädbarn är lite svåra att komma över (och vissa av oss är vegetarianer) fick fyllningen bestå av nöt/quornfärs istället och kanske en och annan hemlig ingrediens... Riktigt gott blev det i alla fall, och vi enades om att detta nog var den allra godaste bokmiddagen någonsin! Så dumplings kommer lätt att bli något vi provar oss på igen och det var inte ens så svårt att göra som vi trott.



Johan och Sebbe inbjöds, som vanligt, att delta i bokmiddagen och den här gången passade det riktigt bra då karaktärerna i "Hemsökelsen" ju är just 2 killar och 2 tjejer. Fast med tanke på vissa av deras reaktioner under middagen kan man ju undra om de kanske ångrade att de gick med på att joina in på skräckmiddag......

När middagen var avklarad var det dags för lite skräckfilm, nämligen den första "Scream"-filmen. Den fjärde kommer ju att ha premiär i Sverige den 15 april och tills dess planerar vi att ha hunnit se även 2:an och 3:an. Johan och Sebbe verkar lätt vara på att se även dessa filmer. Speciellt med tanke på deras osunda fixering vid Gale Weathers....




Nästa bokmiddag ut kommer antagligen att bli "Stolthet och fördom"-middag med handarbete, te och skvaller.