söndag 20 september 2015

Vågbitar av Hilde Hagerup

Det har varit en hektisk dag idag med lite flyttstäd, mycket amning och en hel del bebiskräks. Nu sitter dock Aaron framför tv:n och ser på Bamse (för femtielfte gången) och Ronja har tagit en paus som mammas plåster och ligger i sängen och sover. Så jag passar på att hinna recensera lite böcker och känner att jag snart kommer att vara i fas. Yay! Dock borde jag se till att få lite läst. Det har inte blivit något alls sedan Ronja föddes. Ska försöka ta mig lite tid till det imorgon då jag har två böcker som jag gärna vill läsa ut innan vi flyttar.

I alla fall så har det blivit dags för en av böckerna jag läste i somras. Jag fyndade boken på en utrensning av böcker i vårt lokala lilla bibliotek då det kändes som en ganska lovande ungdomsroman, men jag skulle nog vilja säga att den blev något av en besvikelse. Av baksidestexten att döma verkar det vara en ungdomsbok om hur det är i en bästisrelation där den ena är mer populär än den andra och om hur vänskapen sakta övergår till avundsjuka och hat. Jag skulle dock vilja påstå att det snarare är en bok som handlar om mobbing där vuxenvärlden inte alls verkar vilja se vad som pågår. Jag förstår inte heller riktigt vad det är som får den populära Emma att dra sig undan vår boks berätterska, Emma, och inte heller vad som gör att hon helt plötsligt går från vänskap till ren och skär mobbing.

Sen så har jag vissa invändningar mot slutet också, då det inte alls passar in i vad som hänt tidigare, men jag ska inte spoila vad som händer även om chanserna att ni ska läsa boken nog är ganska små.

På plussidan är det en riktig sommarbok som lästes en av få fina dagar i somras, så på sätt blev det ändå en ganska passande sommarläsning.

// Sofia