söndag 1 juli 2012

Freddie och jag gläntar på dörren till sommaren

Juli månads boktema: SOMMAR

Dörren till sommaren?

Efter att ha haft privilegiet att passa upp på Freddie, chilla med honom i trädgården och ta det lugnt tillsammans i tv-soffan (det är ju bättre än att ha semester!) i några dagar nu när hans mamma varit på långweekend till Bergmanveckan känns det passande med ett sommartema inspirerad av det lilla livet. Månadens bonusbok är därför tillägnad allas vår lilla grå.

Och temat, ja det är sommar alltså - med förhoppning om att juli månad ska visa sig från en bättre sida
än vad juni gjort.

Månadens bok: Mycket mer än så (2010) av Sarah Dessen (och ja den finns på biblioteket i Klintehamn)

Jag ville ha en somrig, lättsam och lättläst månadsbok den här sommarmånaden, och den verkar vara precis en sådan bok. Den handlar Auden, som sommaren innan college blir inbjuden att tillbringa några sommarveckor hos sin pappa som precis fått barn. Det blir om jag förstått det rätt inte riktigt som hon tänkt sig. Bebisen skriker, pappan är upptagen och hon får tillbringa större delen av lovet själv.
Perfekt tema eller hur, har fått in allt som min julimånad kommer att kretsa kring;
semester, jobbande, en skrikande unge och förhoppningsvis även lite härlig sommar.

Och i tribut till Freddie, juli månads bonusbok: Dörren till sommaren (1957) av Robert A. Heinlen
Varför gå ut i sommarvädret när man kan ligga
och chilla i sängen hela dagen?

Det här är en småtrevlig science fiction-bok om en man och hans katt. Boken har fått namn efter en av kattens små vanor, som även vår lille Freddie-pojke lagt sig till med i dålig väderlek - nämligen den att en av dörrarna i huset rimligtvis borde leda ut till något annat än grått, regnigt och tråkigt väder.....








Eftersom det här nog kommer att bli en rätt händelserik sommar med nya tillskott till familjen (förhoppningsvis både katt och barn), flyttbestyr (för vissa av oss i alla fall) och även en hel del jobbande får det räcka med månadsbok och bonusbok för juli månad.

Men om man har tips på någon lättläst och trevlig bok med sommarfeelin tas tips tacksamt emot.

Ha en bra sommar allihopa! //Sofia