lördag 13 december 2014

Bokhögen som vägrade försvinna




Under 2014 har jag haft förhoppningen om att min ständigt växande bokhög skulle ha haft anständigheten att krympa något, men nu med bara några veckor kvar till 2015 känns det som att det inte kommer att bli så i år heller. Men nästa år så..... ;-). I januari ska jag försöka ägna mig åt den lite sorgligt bortglömda bokhögen och under 2015 kanske jag kan få ner den till en stapel istället för två...
Hur går det för er andra? Har ni lyckats jobba undan era bokhögar något i år eller bara växer och växer de?

// Sofia

måndag 8 december 2014

Under the skin goes Hollywood

Har lite smått börjat fila lite på årskrönikan för 2014 och Michel Fabers "Under skinnet" ser ut att knipa topp-placeringen. Upptäckte av en slump att boken faktiskt filmatiserades 2013 med Scarlett Johansen i huvudrollen, vilket känns lovande.

Men innan ni ser filmen måste ni läsa boken - och ett tips är att inte läsa baksidestexten då det är bättre ju mindre man vet. Ni kan dock lugnt se trailern då den inte avslöjar särskilt mycket. Den känns ehhh, minst sagt ganska konstnärlig så att se den kanske kan få mig att känna det lite som när Sebbe och jag började se Melancholia och Sebbe förväntade sig en actionfilm a la Armageddon (ja, han blev besviken och ja, vi har fortfarande halva filmen kvar att se....)



// Sofia