tisdag 3 maj 2011

En tvilling kommer sällan ensam

I detta fall gäller det fyndandet av tvillingböcker på katthemmets loppis, en gammal goding och så en senare del i serien.

Vi börjar med Tvillingarna 27. Busungarna, som är en riktigt välskriven tvillingbok med underhållande handling. Jessica har till sin stora besvikelse fått uppdraget att bli den stackare som kommer att bli bombarderad med vattenballonger när 6.orna ska ordna marknad för att dra in pengar till klasskassan. För att komma ur knipan snor hon Elisabeths plats som barnvakt och ser det både som ett sätt att slippa vattenballongerna och som ett lätt sätt att tjäna 70 dollar. Naturligtvis blir det inte så lätt som hon tror då ungarna hon ska passa visar sig vara riktiga små monster. Det blir återigen Elisaneth som får rycka in och rädda sin syster ur knipan.

Dena ndra boken är den 72:a i ordningen och heter Lyckträffen. Den är inget jag tidigare läst och den visade sig faktiskt vara en helt ok bok, i alla fall för att vara av lite senare årgång. Ingen beter sig allt för fånigt och handlingen går att acceptera. Jessica har i denna tvillingbok börjat tröttna på sin pojkvän Aaron och när de gör slut precis innan en stor fest ser hon ingen annan lösning än att sätta in en pojkvänsannons i skolans tidning. Trenden sprider sig som en löpeld och snart har varenda elev antingen satt in en annons eller svarat på en. Men när det väl blir dags att träffa sin mystiske brevvän inser en hel del av eleverna att de kanske i verkligheten inte har så mycket gemensamt. En lite småkul tvillingbok alltså, men inget måste.

2 kommentarer:

  1. Jessica verkar vara sig lik hehe

    SvaraRadera
  2. Jo vars, det kan man nog påstå. Efter att ha läst så många tvillingböcker på sistone får jag faktiskt lite sug efter vårt tidigare Jessica- och Elisabethprojekt. Vad kul vi hade! Om inte annat tycker jag att det är på tiden med något nytt uppdrag! //Sofia

    SvaraRadera