måndag 8 september 2014

Bokmiddag: Älskade


Kräftskiva!!!

 I slutet av augusti hade det äntligen blivit dags för ännu en bokmiddag, denna gången på temat Toni Morrisons ”Älskade” som var boken i mitt första Nobelpristagar-tema i februari 2013, på temat kärlek.

Bönor i ugn/Purjolökspaj
Lite smått och gott...
I boken finns en mycket passande middagsbjudning, som får oanade konsekvenser för familjen i boken. Då det är en stor och festlig måltid med många inbjudna tyckte vi att det passade att kombinera bokmiddagen med en kräftskiva. Så förutom bland annat majs och björnbärspaj som serverades på bjudningen i boken blev det även kräftor och kräftstjärtar och en hel del annat. Trots att vissa av gästerna inte kunde låta bli att prata om bajs, tarmar och andra äckligheter (tack för det!) under middagen, blev det en riktigt trevlig middag och vi blev alla proppmätta. En trevlig liten detalj var att vi faktiskt fick äta ostört för en gångs skull allihopa då båda barnen låg och vilade. Tack för vänligheten smågrabbar!


Trött pojke 1
Trött pojke 2 med glad mamma

Inbjudna förutom 2/3 av boktriangeln var min kära make och sonen samt Johan och Katarina.
Och trots att bara två av oss läst boken hindrade det inte övriga gäster från att lämna (o)insiktsfulla kommentarer om innehållet i boken. Kort sammanfattat kan man säga att det var en otippat riktigt bra roman som på ett mycket effektfullt och gripande sätt redogjorde för ett mycket jobbigt ämne; slaveriet.

Party, party!
Som avslutning på middagen serverades björnbärspaj med det obligatoriska handavtrycket. Då Aaron inte helt betroddes med uppgiften blev det kanske inget småbarnsavtryck, men bättre det kanske än en mosad paj (…sorry Aaron för ont bebisförtal).

Handavtryck i kakan... Spooooky!


Nu ser vi härnäst fram emot nästa bokmiddag, och trots att vi under detta år jobbat oss igenom en hel del har vi faktiskt hela 18bokmiddagar kvar! Bara 3 stycken kvar från 2011/2012 och resten från i år och förra året….

Over and out!

// Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar