söndag 26 januari 2014

Bokmiddagar genom tiderna del 3


3. Den post-apokalyptiska middagen

Don´t mees with us!

Mina absoluta favorit  bland maskerad-middagarna är denna; var vår postapokalyptiska "Vägen"-bokmiddag som passande inföll i samband med den 21 april 2011 (då Skynet enligt Terminator 3 ska börja balla) och långfredagen då Jesus dog.

Då inte så mycket åts i boken, utom människor, valde vi att välja vad vi skulle vilja äta vår allra sista dag i livet, eller snarare vad Kalle skulle vilja äta sin sista dag i livet. Behöver jag säga det? Självklart blev det pizza för hela slanten. En av de godaste pizzor jag ätit i mitt liv ska tilläggas, så en eloge till Stina som var kocken. Samtliga gäster hade även med sig en konservburk, men då de inte hann med att ätas sparades de till Blade runner-bokmiddagen.

Utklädningen då? Jo, vi hade alla gjort en egen tolkning av det postapokalyptiska temat.

Sedan, på själva långfredagen, dagen efter bokmiddagen, vandrade vi genom ett dött Visby, där allt var stängt och deprimerande och bara kändes så passande



2. Nördigaste middagen?
Nördigt?
Det här måste verkligen vara den nördigaste bokmiddagen någonsin, samt självklart en av de roligaste. Det var Stina och Johan som hade hyrt nyckel till några av Visbys ruiner och under en mild höstdag i slutet av 2011 begav vi oss runt mellan dem då det blivit dags för en bokmiddag på temat "Udda verklighet". Själva spänningsmomentet var en del av upplevelsen då jag inte hade en aning om vart vi var på väg utan endast blivit instruerad att vi skulle vara ute och att det var en idé att klä sig varmt. Då det var fantasytema var en del av det varma självklart våra mantlar. Till fika bjöds det på te, pannkakor, brie/mozzarrella-mackor och kokosbollar. Dagen avslutades sedan med en fika på museét då alla var trötta, osociala och mest satt och glodde rakt framför sig, he he.

Ringmursvandring

Den här klassikern var faktiskt vår andra bokmiddag någonsin och temat var Guy Burts ”Min syster Sophie”. Precis som de två syskoen i boken, Mattie och Sophie, begav vi oss därför ut på ewn picknick runt Ringmuren. Och bättre väder hade vi inte kunnat få, med omkring 35 grader och strålande solsken. Hettan gjorde dessutom att vi hade Ringmuren i princip för osss själva och det är ju inte var dag direkt.

Kort sagt blev det en mycket minnesvärd bokmiddag och det känns som att de mest minenesvärda bokmiddagarna har varot just sådana där vi inte samlats för en traditionell middag, utan där det varit picknick, eat-on-the-go eller någon typ av aktivitet tillsammasn med middagen.

Det var Stina som hade ordnat picknicken som bestod av så vitt skilda saker som likmaskar, grodor, slembollar och matiga mackor. Stina lovade att fortsättning skulle följa då en mystisk nyckel introducerades och jag antar att den som lever får se…

Härnäst blir det en genomgång av mina favorirecensioner genom tiderna, så stay tuned!

// Sofia

1 kommentar:

  1. 3 toppen-middagar. Alla var verkligen klockrena. Och vi får väl se vad som händer med den där nyckeln... Mattie har nog bara väntat in det rätta tillfället... // Stina

    SvaraRadera