lördag 9 augusti 2014

The Sweet Life av Francine Pascal



Den efterlängtade fortsättningen på våra tvillingfavoriters liv och leverna och ett inte så guilty pleasure. Denna utspelar sig tre år efter den förra och tvillingarna har hunnit bli 30 år gamla. Helt otippat har Jesscia blivit mamma till Jake. Hennes karriär går även spikrakt uppåt och hon har en viktig position för ett sminkbolag. Och ja, hon är fortfarande ihop med tönten Todd; mannen i hennes liv som inte riktigt vill förlika sig med det faktum att hennes karriär är minst lika viktig som hans. Istället muckar han om att hon jobbar över huvud taget och i princip kräver att hon ska sluta för att istället bli hemma fru och passa upp på honom och hans behov. Jag visste väl att det fannas ett skäl till att jag alltid misstrott helyllekillen Todd, you bastard!

Elisabeth i sin tur hänger fortfarande ihop med Bruce, men hon är rätt snabb att vända honom ryggen så fort han blir anklagad för våldtäkt av en okänd ung kvinna. I medgång och motgång eller hur var det nu?

Så om nu tvillingarna mesar runt med sina pojkvänner kan man i alla fall lita på Lila, hon vet hur man ska hålla sin kille på mattan. Hon strävar efter att bli en del av Sweet Valleys real houswifes och om hon måste förödmjuka stackars Ken på köpet, så who cares? Hon vet att han kommer att förlåta henne….. Jag måste säga att jag inte kan tänka mig någon mer klockren än Lila att bli hemmafru i Sweet Valley, och hon är lätt den av karaktärerna som har den roligaste storyn.

Och ni har väl inte glömt paret Steven och Aaron, de har precis blivt pappor och skämmer bort sin lilla tjej så att det står härliga till. Vad än Emma vill ha får hon det! Riktigt kul att den unga divan verkar brås på sin faster Jessica!

Det här är alltså Sweet Valley läsning, om inte när det är som bäst, så i alla fall när det är riktigt, riktigt underhållande. Precis som i den förra delen av de vuxna tvillingarnas liv och leverne har jag väl lite svårt att alltid kunna köpa de utvecklingar en karaktär har gjort, liksom det är svårt att alltid rent logiskt kunna acceptera de val en karaktär gör. Det är nämligen något lite off över vissa karaktärers handlande romanen igenom, och då tänker jag naturligtvis främst på Elisabeths reaktion när pojkvännen Bruce anklagas för våldtäkt. Kan man tro på en sådan anklagelse från en okänd kvinna helt utan bevis och så fort man får reda på det kanske man har valt fel pojkvän.... Å andra sidan är det ju Bruce vi talar om, och det finns ju den där lilla episoden från Sweet Valley High-böckerna där han kanske inte direkt försöker våldta henne, men i alla fall utnyttja henne i en väldigt utsatt situation. Å andra sidan känns det som en episod de kanske borde ha lämnat bakom sig efter att de blivit ihop.

Men förutom detta så är det här riktigt njutbar läsning och jag väntar med spänning på en fortsättning!

// Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar