tisdag 12 augusti 2014

Tvillingarna 69. Jordbävningen

Hemma tillsammans med en mycket vaken 2-åring som vägrar att sova middag är det bara att inse att det inte går att sitta och recensera något mer komplicerat än säg en tvillingbok. Min lilla kaosperson, även känd som Aaron, är alltför hjälpsam och sällskaplig för att jag ska orka koncentrera mig på någon särskilt komplicerad recension.

Tänkte därför ta tag i en av julis utlästa böcker, ingen mindre än nr 69 i ordningen, Jordbävningen-

I denna är det återigen dags för allas vår Jessica Wakefield att ta tillfället i akt att få stå i centrum. Denna gång är hon den enda som verkat ha vaknat när det varit en lättare jordbävning i Sweet Valley, och naturligtvis är hon inte sen med att spinna vidare på historien och vitt och brett prata om hur hon måste vara extra känslig och säkert kan förutspå naturkatastrofer. Lila Fowler, som naturligtvis blir sur över att det är Jessica som står i centrum och inte hon kan inte vänta med att avslöja Jessica som den bluff hon faktiskt är.

Det här är en ganska småtrevligt tvillingbok när Jessica gör det hon gör bäst – nämligen att trassla till det för sig och hamna i en situation som knappt ens hon kan trassla sig ut ur. Det är dock en sak som stör handlingen och det är sidohistorien om Steven. Han blir vegetarian efter att en av hans idoler sjunger en sång om djurplågeri – men eftersom han är bosatt i Sweet Valley och liksom många andra är lätt sinnessvag tar han det naturligtvis till en helt ny nivå och kan inte heller bära kläder av djurhud eller av någon outgrundlig anledning äta onyttig mat…. Bara fånigt och irriterande!

//Sofia 

Aaron kände att recensionen inte var komplett utan följande tillägg:
¨-+o-mpliTvillingarna 69. JordbävningenCe'
raD
*
*

1 kommentar:

  1. Hm, jag är med på att Steven inte vill använda skinnkläder, men onyttig mat, var kom det ifrån? Han är ju amerikan. // stina

    SvaraRadera