söndag 12 juli 2015

Sweet Valley University. Del 8. Återföreningen av Francine Pascal

I denna del om tvillingarnas liv på Sweet Valley University kretsar mycket kring den kommande återföreningsfesten som infaller under julledigheten. Elisabeth är osunt förälskad i Tom och ser fram emot att visa upp honom där hemma, både för tidigare skolkamrater och för föräldrarna, medan Jessica mest vill glömma sitt första olyckliga år under vilket hon hunnit gifta sig, få äktenskapet annullerat och sin tidigare fästman förlamad. Allt ovan nämnda har föräldrarna lyckats missa då de var utomlands på kryssning, något som känns lite svårt att svälja då det är byhålan Sweet Valley vi talar om; där alla skvallrar om alla. Men, men..... För övrigt; vem drar hem sin pojkvän sedan några veckor till föräldrarna att tillbringa hela jullovet med? Känns även det något osunt, Elisabeth!

I alla fall är det främsta som upptar Jessica tankar (trots annullerat äktenskap och en förlamad f.d man....) att hon absolut inte vill framstå som en förlorare under återföreningen varmed hon givetvis måste se till att hitta någon snygg och lyckad kille innan återträffen. Det gäller ju att ha sina prioriteringar! Eftersom det är Jessica kan vi nog vara ganska säkra på att hon lyckas.

Elisabeth däremot verkar mest ägna sig åt att sumpa sin karriär på Universitet genom att hångla med Tom istället för att plugga. Man skulle ju kunna tycka att detta vore en välkommen förändring i den lite tråkiga Elisabeths liv, men det blir mest irriterande när hon och Tom inte kan vara ifrån varandra en enda sekund.

Med detta sagt känns detta mest som lite av en transportsträcka till nästa del av serien då inget särskilt minnesvärt händer och jag hoppas verkligen att kommande delar av serien kommer att vara mer händelsefulla och mindre mindre krystade.


// Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar