fredag 12 februari 2016

Den drunknade av Therese Bohman

Det här var en pocketbok jag fyndade på Åhlens för ynka 20 kronor och jag hade inga förväntningar alls på den utan lånade den helt utifrån baksidestexten. Denna den sista utlästa boken under 2015 skulle dock visa sig bli en av årets, tyvärr ganska få, höjdpunkter. Att det sen är en debutroman gör dessutom det hela ännu mer imponerande.

Handlingen kretsar kring två systrar, Marina och Stella och deras förhållande. Det hela börjar med att Marina, den yngre av systrarna, åker för att spendera några sommarveckor hos sin syster och hennes pojkvän. Hon har alltid känt sig underlägsen systern, alltid känts sig som den misslyckade av de båda i stort såväl som i smått. Systern har ett bra jobb, är målmedveten och vacker och själv är hon en student där pluggandet går sådär med en pojkvän som känns ganska oseriös. Ja, vilken del av livet som än granskas känns den sämre än systern. Kanske är det därför hon inte säger nej när systerns pojkvän visar intresse.

Historien slutar inte där, utan tar en oväntad vändning. Hur ska jag inte berätta, utan bara konstatera att det här är en historia som är riktigt bra berättad, där stämningen hela tiden byggs upp och blir allt obehagligare. Bohman berättar sin historia så bra att det nästan känns som att man är där de där varma jobbiga sommardagarna. Läs den om du inte redan gjort det!

//Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar