onsdag 8 september 2010

Anonyma skoälskares klubb

Ännu en bok som Sanna skickade med vid senaste besöket. Och trots att jag i vanliga fall inte läser så mycket chiclit måste jag medge att det var ganska skönt att krypa upp i fåtöljen med en trevlig bok som inte krävde minsta ansträngning att läsa.

Handlingen i boken kretsar som namnet antyder om en skoälskande grupp kvinnor som träffas då och då för att byta märkesskor. Den var helt ok som underhållning för stunden, även om det var lite irriterande med vissa uppenbara hål i handlingen. Dessutom, som så ofta verkar vara fallet inom denna genre, var kvinnosynen med kvinnor som stannar hos sin make trots otrohet och dåligt beteende ganska irriterande. Och varför måste varenda chiclittjej vara ett våp som inte ens kan sköta sin egen ekonomi?

2 kommentarer:

  1. Håller med dig. Jag är också sjukt trött på den eländiga kvinnosynen i många av dessa böcker. Ibland har man svårt att tro att det faktiskt är kvinnor som skriver flertalet. Vilken syn har de på sig själva och män liksom? Tycker de att det ska vara så? Det gör en mörkrädd..

    SvaraRadera
  2. Mm läskigt är vad det är!

    SvaraRadera