torsdag 24 januari 2013

Blodsarv av Denise Mara


Ni gissade det! Ännu mer gammal skåpmat från 2012, närmare bestämt juni månad.

Jag måste tyvärr säga att det här är en riktigt stentrist deckare som kretsar kring hur en liten pojke blir brutalt ihjälslagen av 2 unga pojkar.

Unga Paddy Meehan (hur ung, det få vi aldrig veta, men tippar på en 15-17 år) är huvudperson i boken. Hon har precis fått jobb som springpojke på en tidningsredaktion. Det är ett riktigt drömjobb för henne med tanke på att hon drömmer om att bli journalist, men det blir snabbt jobbigt då en av de misstänkta pojkarna är kusin till hennes pojkvän.

Som sagt är jag måttligt imponerad av denna deckare och som mest är en småseg och halvdålig sörja att ta sig igenom.

För att säga något till bokens försvar kan jag i all fall säga att det är uppfriskande med en huvudperson som inte är perfekt utan som är tjock (fast hon är tjej!), är en hycklare (hon tror inte alls på Gud, utan mimar sig igenom bönerna och spelar bara med för att hålla familjen nöjd) och som inte rikitgt ser nyttan med att hålla på sig. Kräks dock lite på den oj vad vi är irländska och katolska- intrigen i boken som blir aningen mycket ibland.

// Sofia

2 kommentarer:

  1. 2012 verkar inte ha varit ditt bokår direkt. Får hoppas att det blir bättre detta år. // Stina

    SvaraRadera
  2. Hmm, som det ser ut nu blir det ett magert bokår dock. Att vara föräldraledig har inte direkt gjort underverk för mitt läsande. //Sofia

    SvaraRadera