onsdag 30 juli 2014

This one had to be for TINA

dedikeras mitt senast utlästa kioskdeckarfynd;  Take a murder, darling av Richard S Prather. Han har skrivit en hel serie med den  hårdföre Shell Scott i huvdrollen - eller som han säljs in på framsidan av boken; America´s most wanted privat eye”. Det ni tjejer, det är ord och inga visor!

Faktiskt är det en ganska trevligt uppbyggd kioskdeckare där vi börjar med att kastas in i handlingen, eller för att uttrycka det exakt står öga mot öga med ett mordoffer som ser ut att ha mördats av 4 olika mördare – han har blivit skjuten, förgiftad, knivhuggen och strypt. Och mordplatsen är ingen annan än den nyöppnade  skönhetscentret Mamzels som den vackra Lita Korrel förestår.

Därefter backar författaren tillbaka handlingen några dagar och vi får reda på mer om hur vår hjälte hamnade där han var i början och varför. Och visst, det hela är kanske lite väl tillskruvat, men jag gillar det! Författaren vet hur man fångar sin läsare och det är ingen tvekan om att denna författare är väl bekväm med hur en riktigt bra kioskdeckare bör vara uppbyggd.

Här får vi följa vår hjältes första möte med en vackra Mamzel:
"Her breasts were so full and firm  and abundant that  each of them  might have been both  of them, and  they were made  even more astoundishing by the tucked-in  abdomen and slenderness of waist  that curved  almost shockingly  into full,  rounded hips and  shapely, firm –fleshed  thighs. She was Eve, Circe, Delilah, Salome – Mamzel, a woman of Now designed for Tomorrow, and she was wearing a white leotard".

He he, tror att jag avslutar recensionen med dessa väl valda ord ;-).

//Sofia

2 kommentarer:

  1. Haha Sofia, du är verkligen skräplitteraturens okrönta drottning! Om den är ens hälften så underhållande som du får det att låta så får jag ge den en chans. // Stina

    SvaraRadera
  2. He he, jag väljer att ta det som en komplimang - och boken finns här hemma, så det är bara att hojta om du får sug på skräplitteratur. Något till roadtripen kanske.... //Sofia

    SvaraRadera