tisdag 26 maj 2015

Hemligt uppdrag. Mördande miss av Jimmy Sangster

Jupp, det här är så mycket kioskdeckare man kan komma, med den kvinnliga och farliga agenten Kate Gunn i huvudrollen. Lite ironiskt då den manliga författaren både verkar vara något av en homofob och samt ha en lätt nedlåtande attityd gentemot kvinnor.... Förutom när detta skiner igenom i boken är det en ganska underhållande historia, och man gillar kioskdeckarlitteratur vill säga och vem gör inte det?!

Själva de inledande meningarna i boken sätter ton för hur resten av handlingen kommer att berättas och jag gillar att det är rappt och cyniskt berättat; ”Kate Gunn – jag menar, vad är det för ett namn att ge en flicka egentligen, va?”.

Kate jobbar som flygvärdinna, men egentligen är detta bara en täckmantel för de olika uppdrag hon tilldelas av sin egentliga chef, C.W (hon har ingen aning om vad initialerna står för) Blaser som sägs likna Cary Grant. Hennes uppdrag i denna bok blir att komma på närmare fot med vetenskapsmannen Partman, som hon olyckligtvis blir blixtförälskad i. Kanske inte så professionellt, men hey, hon är ju kvinna......

Resten av handlingen kan sägas kretsa kring om han är oskyldig till att läcka hemligheter eller inte och det är oväntat underhållande berättat om än kanske inte helt originellt. Vad jag dock gillar är att Kate, trots allt, inte är det våp hon ibland framställs som, för får hon välja är det inte säkert att det blir kärleken.

//Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar