torsdag 14 april 2016

Tio-i-topp: Månadsböcker Del 2

Nummer 10-7 har presenterats över mina favoritböcker genom Boktriangelns historia och härnäst är det dags för favoriterna 6-4 innan det slutligen är dags att presentera topp 3. 

6. På plats nummer sex är det ännu ett av Stinas teman som placerar sig, och den här gången är det "Bonjour tristesse" av Francoise Sagan. Boken lästes i maj 2011 och var en del av Stinas bröllopstema. Den var inte bara en perfekt sommarbok, utan även en alldeles förtrollande roman och trots att vi efter det har läst fler romaner av författarinnan har ingen ens kommit i närheten av detta mästerverk.Rekommenderar den varmt!

5. Det är bok på bok som har varit Stinas tema på min topplista, och här kommer faktiskt ännu en: "Flicka i fönster vid världens kant" av Sam J Lundvall som vi läste strax efter Bonjour tristesse, nämligen i augusti 2011. Då hade Stina annorlunda verklighet som tema med genomgående svensk fantasy. Tyvärr var det bara just denna som verkligen stod ut medan övriga böcker som mest var mediokra. Denna var dock i en klass för sig och kan väl kanske bäst beskrivas som en slags gotisk kärleksberättelse.

4. Härnäst är det en av mina egna tema-böcker från mars 2011, "Vårt hem är vårt slott" av Shirley Jackson som lästes när jag hade mitt instängdhets-tema då "1984" och även nästa bok som kommer att komma på min topplista var med. Ett bra tema med andra ord! Vilken bok det handlar om får ni se i den spännande finalen.

// Sofia

1 kommentar:

  1. Åh, vilka bra!!! "Flicka i fönster vid världens kant" är verkligen i en klass för sig. Bara titeln i sig gör den läsvärd. Och framsidan (även om det kanske bara var jag som tyckte det :P) // Stina

    SvaraRadera