torsdag 28 april 2016

Tio-i-topp: Månadsböcker finalen


Nu har det äntligen blivit dags för den spännande finalen. Enjoooooy!

3. Bronsplats tar "Darling river"av Sara Stridsberg, och som togs upp i förra tio-i-topp listan så lästes den under mitt Instängd-tema mars 2011. En underbar, underbar roman som nog aldrig hade blivit läst om inte Alex hade introducerat henne för oss. 

2. När det är dags för bronsplatsen är det bara att konstatera att Alex månadsböcker hittills har lyst med sin frånvaro, men inte längre... Hennes "Never let me go" av Kazuo Ishiguro som vi läste under Japan-temat april 2011 visade sig vara en av de bästa böcker jag någonsin läst.Jag vet inte om ni blev lika förtrollade av boken som jag (jag tror inte det?) men jag älskade den verkligen.

1. Slutligen tar ännu en av Alex böcker förstaplatsen och det är ingen mindre än "Doktor glas" av Hjalmar Söderberg som kniper den åtråvärda platsen. Boken lästes i oktober 2011 och var en del av hennes tema om just den gode doktorn. Det behövs nästan ingen förklaring till denna topå-placering tror jag då det här väl var en bok vi alla gillade skarpt?

Det är bara att konstatera att 2011 var ett riktigt, riktigt bra bokår, där hela 8 (!) böcker tog sig in på min tio-i-topp-lista. De övriga två lästes så långt tillbaka som 2010.  Synd bara att inga senare böcker kommit i topp, men jag är säker på att 2016 kommer att visa sig vara ett riktigt toppenår, eller vad tror ni?

// Sofia

2 kommentarer:

  1. Lite otippat att hela listan är koncentrerad till år 2010 och 2011. Och lite synd. Vi får se till att gräva fram fler guldkorn under år 2016. Tror också att det här kommer att bli ett riktigt toppenår :) // Stina

    SvaraRadera
  2. Jo, det känns lite tråkigt - men hoppas på mycket bra månadsböcker nu resten va året :) //Sofia

    SvaraRadera