fredag 21 oktober 2016

Bokmiddag: En halv gul sol


I mitten av oktober samlades vi hos casa Möller för en afrikansk middag då det hade blivit dags för bokmiddagen på Alex temabok ”En halv gul sol”. Temat lästes så långt tillbaka som i december 2013.  Vi kombinerade middagen med ett lite feministiskt tema då författaren även gett ut boken ”Alla borde vara feminister” som jag fått i julklapp av Alex. Alla fick därför ett feministiskt citat ur boken vid sin plats och en begäran om att komma med förslag på ett feministiskt tema som skulle diskuteras under middagen. Gäster på middagen var förutom familjen såklart Stina, men även Kalle.
Jollof rice - godare än det ser ut ;-)

Till middag bjöds det på hembakat afrikanskt rågbröd, jollof rice och till efterrätt inte direkt en afrikansk efterrätt, utan mer en man-tager-vad-man-har-hemma-efterrätt, nämligen chokladpudding med bär och kokos. Lägg dessutom märke till den penisformade chilin som smaksatte huvudrätten.
Penischili - kanske inte så feministiskt, men egenhändigt odlad, samt stympad och hackad, av mig :)
Större delen av gänget, mer eller mindre afrikansk-inspirerat klädda
Ja, det är kalsonger bebisen har på huvudet. Fråga oss inte varför....
Och under middagen hann vi avhandla könskvotering (definitivt för!), hur snygg Sebbe var på en skala 1-100 (oklart hur det var ett feministiskt tema, men det var alltså Sebbes bidrag) samt om vi var feminister eller inte (dahhh!). Middagen avslutades med afrikansk (typ) dans av Kalle och mig samt lite you tubande framför musikvideor med afrikansk anknytning som tex Dr Alban (He he), Waka waka och en hel del annat.
Waka waka????

Om boken då? Jo, vi tyckte att den var helt ok, men kanske inte så bra så att vi riktigt förstår hypen kring den.

//Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar