fredag 17 december 2010

Senaste bokmiddagen- ett besök på LeGuins Vinterplanet



Eftersom vi i år fick snö i Visby så tidigt, redan i november beslöt vi oss för att ha bokmiddag på planeten Vinter. I sann anda av frusenhet passade vi på under första advent efter att ha varit ute i kylan och gått på julmarknad en hel dag. Väl hemma var det gott att få i sig lite varm öl, svampsoppa och snittar med fisk och avokado.


Även om nu inte Johan och Sebbe hade läst boken var de välkommna att diskutera boken och komma med sina synpunkter på kön, könsroller och vad det egentligen har för skillnad mellan att vara man och kvinna. Det blev faktiskt en ganska intressant diskussion, vilket kanske inte är så kontigt med tanke på att både Johan och Sebbe lätt kan sätta sig in i hur det är att vara kvinna. Johan är ju liksom min bästa väninna, så han är praktiskt taget en kvinna fångad i en mans kropp och dessutom ställer han upp vad det än gäller, tex, ifall man inte har några bindor hemma kan man alltid springa hem till Johan och låna (true story by the way!). Och Sebbe, ja hallå liksom!



Till och med Iris tyckte det var mysigt att ha bokmiddag och hon funderade starkt på att ta för sig både av fisksnittarna och den varma ölen.

4 kommentarer:

  1. Det blev en trevlig snabbt improviserad bokmiddag faktiskt. Till och med den varma ölen gick ner oväntat lätt :)

    SvaraRadera
  2. Mmm det var trevligt. Några ideer om när vi ska ha nästa middag? Något särskilt tema du är sugen på? //Sofia

    SvaraRadera
  3. Antingen kanske vi kan köra Sandviken temat med kafferep eller det länge uppskjutna gurutemat med indisk mat. Vilket känner du mest för?

    SvaraRadera
  4. Varför inte ta lite gurutema när vi kan klämma in det. Någon gång nästa vecka kanske? Eller också kanske vi kan ha Sandvikentema när Sandra kommer på besök. Det lär ju alltid bli någon fika ändå, så då kan vi ju lika gärna kombinera det med en bokmiddag.

    SvaraRadera