fredag 19 augusti 2011

Septembers boktema: En Supernatural roadtrip

Eftersom vi detta år inte hann med vår roadtrip genom Sverige för att besöka kända och okända spökplatser tycker jag att det vore på sin plats med en liknande tur genom böckernas värld istället. Och eftersom det är synd om mig eftersom jag inte heller hunnit åka utomlands i år läggs roadtripen utomlands.

Vi börjar med att bege oss till London och Kate Mortons "I det förflutna", där vi kommer att husera på ett engelskt slott och förhoppningsvis skymta ett spöke eller två. Den känns som en klassisk sträckläsarbok som man tar sig igenom utan större ansträngning späckad med mystik, hemligheter och antagligen även lite klichéartad kärlek när den är som allra bäst.

Därefter beger vi oss till Barcelona, tillika månadens bok, "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafon. Här ska vi besöka "De bortglömda böckernas gravkammare", ett gömt bibliotek inne i Barcelonas gränder, där av tradition varje besökare får adoptera en bok. Det får också huvudpersonen i boken, Daniel, som väljer en bok vid namn just "Vindens skugga". Daniel blir besatt av boken och dess författare, den okände Jumian Carax. På grund av sitt sökande dras han in i händelser farligare än vad han någonsin kunnat föreställa sig.

Därefter ska vi följa med till Paris, i Paul Austers "Osynlig". Eftersom Austers romaner tenderar att vara svåra att beskriva ger jag ingen beksrivning av handlingen. Men har man läst något av Auster tidigare kan man nog ana vad man har att vänta sig, eller inte beroende på hur man ser det. Vad vi har att vänta oss för övernaturligheter här vet man aldrig, men de kommer var så säker!

Vårt sista mål på resan blir slutligen Richard Mathois New York i romanen "Legend". Om ni hört talas om filmen med Will Smith kallad "I am legend" kan ni nog ana vad den handlar om. Vi ska i alla fall göra Robert Neville, den sista människan på jorden, sällskap i hans kamp mot muterade vampyrer.

Överlever vi kan det vara dags atyt dra tillbaka till Sverige igen, eller vad säger ni?!

Hoppas ni gillar temat!

3 kommentarer:

  1. Awesome tema! Jag har redan läst Vindens skugga, fann den faschinerande. Och Legend köpte jag på sfbokhandeln för några veckor sedan. Ser fram emot en spännande månad. /Sandra

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du precis köpt Legend, hoppas den lever upp till förväntningarna nu. Vi verkar fastna för vissa böcker ungefär samtidigt, först To kill as mockingbird och nu denna. Nästan scaaaary... he he.

    SvaraRadera
  3. Kul tema, har också saknat vår uteblivna roadtrip. En utläst och tre kvar nu. // Stina

    SvaraRadera