söndag 23 september 2012

Watch out for Bella


Dirty weekend av Helen Zahavi handlar om Bella. Vem hon är? Hon är ingen speciell. Hon är bara en vanlig ung kvinna som vaknar en dag och inser att hon har fått nog. Hon är trött på att låta sig trampas på av de svin till män som finns i hennes liv. Men vad göra? Kvinnor som Bella gör inte motstånd. Det ska gå långt innan en Bella har fått nog. Det händer inte i första taget.

Bellor kräver inget av livet. De är vana att nöja sig, att hålla sig inne bakom stängda persienner där de inte kan besvära någon. Det sista en Bella vill är att ligga någon till last. Man kan tycka att någon i sin tur skulle visa hövligheten att återbörda vänligheten. Men inte. De måste prompt tränga sig in på Bellas revir. I ärlighetens namn ska väl sägas att de nästan inte kan rå för det. Bella har en talang för att dra till sig ovälkommen uppmärksamhet från tveksamma individer av det motsatta könet. De dras till henne som flugor till en sockerbit. Och vilken särdeles läcker liten sockerbit hon är. That´s just something about Bella.

Kvinnor som Bella är som gjorda för att trampas på med sina väna stämmor och bräckliga ben. De är offer, inte jägare. Men vad händer om offret vaknar upp en dag och har fått nog? Vad händer när offret blir jägare? För till och med ett offer som Bella kan höja en hammare och låta den falla, spänna hanen på en pistol eller låta ett kallt knivblad tränga in i en mjuk människokropp. Ja det finns faktiskt en hel del en vredgad Bella kan ta sig till när man tänker efter.

När en vredgad Bella väl börjat kan det sedan vara så att hon har lite svårt att sluta. So many scumbags and so little time. Inte för att Bella skulle få för sig att straffa folk (läs: män) till höger och vänster, inte alls. Vem är Bella att döma? Bella straffar bara de som förtjänar det.

Det är ren njutning att läsa om Bellas förvandling från offer till hämnande ängel. Inte minst är det fruktansvärt roligt, och upplyftande på något sätt. Det är manshat när det är som allra bäst. Rekommenderas.

Så vem är då Bella? Hon är ingen speciell. Hon är bara en vredgad kvinna som fått nog. Som fått jävligt nog. So watch out there men. Kvinnan bredvid er kan vara en Bella.

Stina

1 kommentar:

  1. He he, kan bara instämma, och måste säga att hela ditt Vredestema var riktig höjdarläsning. Ska bli kul att se om nästa Dösssyndtema blir lika klockrent. //Sofia

    SvaraRadera