måndag 28 januari 2013

Tvillingfrossa

Här kommer lite blandade tvilling-godbitar från året som gått, ja förra året då.... En blandning med både helt ok böcker och tyvärr även sådana som är riktigt, riktigt dåliga. Slänger in en annan ungdomsbok också som legat eftersläpande med sin recension.

Tvillingarna. Stor bok. Dubbelvolym. Kapningen och Paradisöns fasor
En riktigt dålig tvillingbok, en av de sämre jag läst faktiskt. Illa skriven, med 12-åringar som snarare beter sig som 5-åringar, ett otroligt lamt språk, folk som reagerar jävligt skumt och en intrig tunn som soppa kokad på en spik – vilket väl förklarar handlingen i denna urusla ungdomsbok. Läs inte!

Tvillingarna 59. Stackars Lila!
Helt ok tvillingbok för att vara så pass sen i serien. Den handlar om Lila som börjar misstänka att hon och hennes pappa är utblottade. Hon gör allt för att dölja det hemska för sina vänner, vilket är svårt med tanke på att hon håller på att planera en kostsam jubileumsfest. Sensmoralen är sliskigt sockersöt – att riktiga vänner är långt mer värt än pengar. Och naturligtvis är hon inte alls utblottad!

Tvillingarna 61. Balettdansösen
En helt ok tvillingbok om Patty som älskar balett och drömmer om att bli prima ballerina, men som börjar undra om hon måste ge upp sin dröm när hon får reda på att hon har skolios. Men oroa er inte, det här är en tvillingbok så självklart den den inte sluta annat än med en klämkäck slutkläm om att allt kommer att bli så bra, så bra!

Jessica och Elisabeth 4. Ryktet går
Handlar om ett party som går över styr för att Jessica vill göra sig populär. Jag gillar faktiskt att Jessica i denna serie framställs som mindre ytlig och mer osäker än i övriga serier. Hon känns definitivt mer mänsklig. Men tror dock ändå att jag föredrar den livliga, aldrig svarslösa Jessica från Sweet Valley-serien. En Jessica med lite mer bett helt enkelt

Kalla kårar. Klassfotot av R L Stine
Boken handlar om Tommy, ny i klassen, som hör mystiska röster i den gamla teckningssalen. Tydligen försvann en hel skolklass år 1952 – kan de ha något att göra med de mystiska rösterna? Helt ok berättelse för att ingå i denna typ av rysarserie. Ovanligt välskriven och mer nedtonad än vad sådana här berättelser brukar vara. Jag ger den tummen upp helt enkelt!

// Sofia

2 kommentarer:

  1. Från tvillingböcker till nobelpristagare. Jag gillar din litterära bredd Sofia :) // Stina

    SvaraRadera
  2. Ha ha, ja visst är jag kulturell :) //Sofia

    SvaraRadera