måndag 3 februari 2014

Bokmiddag: Lättja


På väg till Black Sheep Arms


Vår Lättje-bokmiddag måste sägas vara, ehh, en av våra mer intressanta genom tiderna. Temaboken för för dödssynden lättja var ”Mina fräknar” av Sofia Hallberg, men när vi valde tema för bokmiddagen blev det månadens andra bok som valdes, nämligen Per Hagmans ”Vänner för livet”. Kännetecknande för karaktärerna i hans romaner är att de inte är då där Svensson-vanliga utan lever lite vid sidan av livet på olika sätt, sådär som man kan tänka sig att skådespelare, artister eller för den delen världsberömda jockeys gör. Karaktärerna i boken drev omkring lite i allmänhet, träffade på nya människor och om det åts något så var det i allmänhet på pubar, där det kanske snarare dracks än åt.

Givet var därför att det här var en bokmiddag där vi skulle gå ut och där det var vin och öl på menyn snarare än någon form av mat.

Vad känns mer rätt än att stanna till vid Systemet på väg till en bomiddag med Per Hagman-tema?
Men det som gjorde temat så klockrent var att vi, i likhet med Hagmans karaktärer, på bokmiddagen skulle möta upp en gammal bekantskap vi inte sett (i alla fall inte jag) på 7 år. En bekantskap som mest bestått i att vi alla tre varit statister, samt huvudrollsinnehavare, under en filminspelning. Kort sagt; den här bokmiddagen blev som upplagd för att efterlikna just ett slumpmässigt Hagmanskt möte i kvällen.

Cigarett-paus

Så vi möttes upp på Black Sheep Arms för after work och avhandlade ämnen som tidigare nämnda filminspelning, uppdaterade oss om vad som hänt i livet sedan dess och pratade om nödvändigheten med att ha 15, eller 45, par skor hemma. Själv tycker jag lätt att scenen hade passat i en Hagmansk bok.

Men bokpratet tog vi innan själva middagen då det hade känts lätt oartigt att inför en bekant man inte sett på 7 år dra av en recension av en bok dok denna inte läst. Kort kan jag därför bara konstatera att vi båda gillade boken, troligen kommer att läsa mer av Hagman samt blev oväntat indragna i karaktärernas liv.

//Sofia

3 kommentarer:

  1. Senare under kvällen (efter att du gått) diskuterade vi polyamorösa relationer, you tube-fenomenet "Overly attached girlfriend" och tecknade tv-serier, hade också kunnat plats i en Hagman-roman tycker jag. Inte lika Hagmanskt dock att vi bröt upp (på mitt initiativ) redan vid kl 20. // Stina

    SvaraRadera
  2. He he, ni hade trevligt med andra ord ;-) //Sofia

    SvaraRadera
  3. Vi kan väl säga det ;) // Stina

    SvaraRadera