söndag 2 februari 2014

Bokmiddag: Ungdomsdystopi


I´m loving it!

I januari månad har vi varit flitiga Bokmiddags-fixare och hela 4 stycken hanns med. Det måste vara rekord. Januari månads andra bokmiddag var mitt dystopiska ungdomstema med ”Glömda” som månadsbok, om en värld där alla över 15 år helt hux flux försvinner.

Vi bestämde oss för att börja Bokmiddagen på McDonalds, dels för att en av karaktärerna efter de vuxnas försvinnande såg det som sitt kall att hoppa in bakom disken på den lokala hamburgersyltan och hjälpa till i krisen genom att flippa hamburgare (Why?) och dels för att omgivningen (föräldrar med störiga småbarn) nog om inte annat skulle få oss att önska att vi försvann, liksom alla vuxna i boken.

I´m so Mc Happy!!!!
Tyvärr var det ont om störiga småbarn, men omgivningen kändes ändå ganska klockren. För att passa temat beställde vi dessutom in ett Happy Meal med tillhörande låda och leksak. Fast leksaken står numera i Aarons rum, som om han skulle behöva fler leksaker…….

Därefter blev det dags för en tur till leksaksaffären där vi (läs: Stina) checkade in de nya dockorna i Monster High-kollektionen. Vi (läs:Stina) blev mycket sugna på att införskaffa åtminstone en av de nya, coola dockorna!

Mommy, I waaaaaaaaant it!
 Efter det tyckte vi att det var på tiden att lämna småbarnsstadiet bakom oss, så därför begav vi oss till ”Bageriet” för ett glas vin/öl eller två. Dessutom passade även det in på temat då en av karaktärerna i boken visade en tendens att titta lite väl djupt i flaskan.

Det är inte Stina som tittat för djupt i flaskan utan jag som uppenbarligen har vissa problem med att lära mig nya kameran.

Öl, öl mer öl!

Tjaba tjena hallåååå!
 När det blev dags för hemfärd bestämde vi att ta den långa, nostalgiska vägen hem. Så hemfärden till vårt gamla stugboende gick givetvis längs med vattnet och avslutades med en rätt halkig omväg förbi bostadsområdet vid vattnet.

Hemliga anläggning? Mycket spännande!

Nästan hemma!

Sedan avslutades kvällen med att vi bestämde oss för att det var dags för sängen klockan 20.10 på kvällen. Det var liksom way after our bedtime!

Och bokdiskussionerna då! Nja, man kan sammanfatta det som att jag hatade boken och Stina, kanske positivt överraskad efter mina sågningar, ändå tyckte att det funkade hyfsat.

// Sofia

1 kommentar:

  1. Trevligt var det, och jag skulle inte säga nej till den där dockan hehe. // Stina

    SvaraRadera