lördag 14 mars 2015

Tvillingarna på Sweet Valley High. 26. Tagen som gisslan av Francine Pascal



Ännu en klassisk tvillingbok, och februaris bästa loppisfynd,  har blivit utläst. Det är del 26 i SWH-serien och i denna har stackars Regina råkat i klistret. Hon har blivit kidnappad och ingen annan än tvillingarna verkar kunna hjälpa henne. Elisabeth ringer faktiskt polisen, men blir inte trodd och att gå till föräldrarna är tydligen uteslutet. Nej, istället lierar de sig med Reginas pojkvän Bruce och hennes bror Nicholas, och ska försöka få henne fri.

Allas vår Jessica har givetvis en huvudroll i planen och det mest förvånande i boken är faktiskt inte att det är hon som kommer på planen, utan att hon faktiskt medger att hon läser. Uppslaget till planen säger hon sig nämligen ha fått medan hon plöjt Agatha Christie under lata sommardagar på stranden.... Man upphör aldrig att förvånas!

Och ja, det här är faktiskt en av de bättre böckerna i serien, även om hela kidnappargrejen är lite svår att helt tro på. Men jag är villig att ha överssende då boken är underhållande, välskriven och helt enkelt en tvillingbok i höjdarklass.

// Sofia Möller

1 kommentar: