söndag 20 mars 2016

Månadens tema februari - Ryska vindar


Här kommer det som alltid lätt försenade månadstemat, denna gång för februari.

Jag vet inte om det är mitt undermedvetna som förbereder sig för invation (Hej Putin), om det är en släng av nostalgi eller om det är ryssvinden som kommit till Visby men jag har drabbats av en feber. Den ryska febern. Ni har hört talas om den? Då vet ni hur smittsam den är. Risken är stor att ni redan är drabbade utan att veta om det.

Som tur är för er är jag något av en expert på området så den här episoden ska förhoppningsvis inte bli alltför plågsam. Rätt behandlad kan den ryska febern rentav upplevas som ett ganska angenämnt tillstånd. Om du vurmar för vodka, svårmod och karga slätter vill säga. Och vem gör inte det?

Jag ordinerar you tube-klippen nedan, och skulle dessa inte vara nog råder månadens bok Picknick vid vägkanten av de ryska bröderna Arkadij och Boris Strugatskij garanterat bot och lindring.

Boken är en dystopisk science-fiction där utomjordingar besökt oss men sedan givit sig av igen. Kvar som en påminnelse av deras vistelse finns egendomliga föremål som blivit efterfrågade föremål på den svarta marknaden. Föremålen kan hittas i Zonen, en livsfarlig plats man gör bäst i att hålla sig ifrån. De som trots allt tar sig in till denna förbjudna plats kallas Stalkers, och Red Schuhart är en av dem.







Månadens bok februari - Picknick vid vägkanten av Arkadij och Boris Strugatskij, 1972.

Nastrovje tovarishes!

Stina

2 kommentarer:

  1. Vilket oväntat tema, och dystopisk science-fiction som känns helt up my alley. Yay! Men utomjordningar, Stina? Har du tittat för mycket på Arkiv X på sistone? Och du behöver inte svara, det var en retorisk fråga :-P. Men som sagt, låter mycket spännande. Har höga förhoppningar på boken! Extra kul att du valt en dystopi jag inte ens hört talas om förut.//Sofia

    SvaraRadera
  2. Hehe, vad ska jag säga? I want to believe? Kul att lyckas gräva fram en dystopi som du missat också, det trodde jag inte... Låt oss hoppas att den lever upp till förväntningarna. // Stina

    SvaraRadera