tisdag 15 februari 2011

Gurumiddag- Stina-san briljerar igen!

Så blev det dags för ännu en bokmiddag, och den här gången med temat Guru- vilken ingick i Sandras religionstema som vi läste förra våren..... Ja, vi ligger lite efter med bokmiddagarna, men det ska det bli ändring på under detta år. De sista bokmiddagarna som vi har kvar sedan förra året ska klämmas in så fort som möjligt och i år ska vi ha bokmiddagarna i samband med läsningen av böckerna- precis som det var tänkt med andra ord!


Stina-san var i egenskap av boktriangelns beskyddare och tillika guru kvällens värdinna och kock, och vilka godsaker hon hade lagat till! Hon hade snacks i form av tortillabröd med diverse tillbehör och till det en dipp av creme fraiche och vitlök, olika slags nötter och frukt, en härligt krämig lins- och kikärtsgryta som serverades med couscous, en fräsch couscoussallad och till och med en efterrätt i form av en mannagrynspudding serverad med kokos och nötter. Till varmrätten serverades dessutom nanbröd.


Värdinnan i egen hög person, vår ärevördiga Stina-san, poserar tillsammans med den smaskiga couscoussalladen. Vår måltid förgylldes ytterligare av att det vid varje tallrik fanns en vacker idolbild på vår guru. Stina-san vet minsann hur man ska behandla sina gäster!


Här är det jag som kanske lite försöker att ta åt mig äran för den goda efterrätten, men efter guidning av min guru lyckades jag komma tillbaka till den rätta vägen och erkänna mitt misstag. Det är alltså INTE jag som tillagat efterrätten som hålls fram. Däremot lät jag mig väl smaka av den, och det är ju inget att skryta med tyvärr.


Ahhh, vad skådar vårt öga- en ny rekryt. Här har vår guru i sanning fått något att jobba med! Han ser ut att i alla fall kunna lägga sig med rätt vördnadsfylld attityd om det skulle behövas och sånt är ju alltid ett plus. Nu kan vi bara hoppas på att han även kommer visa sig villig att lätta på plånboken för upplysning och vägledning:).


Och här är det jag som försöker komma i rätt stämning inför middagen, för att på så sätt kunna njuta av både andlig och annan spis!


Vår store guru uppvisar en av sina mystiska och svårbemästrade poser. Den kanske ser enkel ut, men tro mig- den kommer ta dig en livstid att bemästra om du någonsin gör det!


Ja, vad ska man säga om Johans pose? Failure! Johan verkar sannerligen vara i behov av vägledning!


Under middagen diskuterades självklart boken, men av någon anledning verkade vi fastna vid kapitlet där författaren inmundigar diverse narkotiska preparat på ett obetänksamt vis och sen inte riktigt komma så mycket vidare. Vilket kan ha att göra med att bokens handling så här nästan ett år senare var liiite dimmig, eller kanske på att vi missade bokens djupare innebörd en aning. Hur som helst var det en trevlig middag och förhoppningsvis kommer vi inför nästa bokmiddag att för första gången vara samlade hela boktriangelgänget! Så vad säger du om en bokmiddag när du är här Sandra? Vi funderar på antingen Vägen-tema eller Sandiviken-tema, eller så kanske vi till och med hinner båda. Vi är pepp på idén i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Det var en riktigt trevlig middag, även om inte alla lyckades ta till sig av den andliga biten. Nu ser jag mest fram emot en Vägen-middag, känns som att det kommer vara den "middag" eller vad man nu ska kalla den som kommer att sticka ut mest av alla. Särskilt som man helst bara ska tiga eller som mest svara enstavigt. Och dessutom måste besöka Gråbo-ghettot och hoppas på att bli rånad. Kan bli intressant.

    SvaraRadera
  2. Mmmm, Vägenmiddagen kommer att bli mycket intressant. Kul att våra bokmiddagar har fått så olika utformningar; picknicks, middagar, fika och apokalyptiska teman. //Sofia

    SvaraRadera