söndag 13 november 2011

Björn Ranelid Boktipsar


Bilden hittar ni Här!

Ja, det passar ju bra det här när allas vår favorit Ranelid återigen är i ropet. Denna gång ska han vara med i 2012 års Melodifestival, och blygsam som han ju är beskriver han händelsen som den största sensationen i Melodifestivalens historia. Låten han deltar med heter "Mirakel" och han har själv både varit med och skrivit bidraget och ska framföra det.

Det kan ju bli riktigt spännande det här. Erkänn att ni ser fram emot att få höra honom ta ton. I know I want to hear it! Och kom ihåg att ringa in och rösta på honom!

Vill ni läsa mer om detta kan ni göra det
Här

Men för att återgå till de utlovade boktipsen (i Vi nr 12/2009):

Sasjenka av Simon Montefiore. Boken utspelar sig i Tsartidens Ryssland och handlar om en 18-årig flicka av adlig börd. Hon läser vid Smolnys Läroverk för Ädla unga damer och en dag på väg genom skolans grindar grips hon av tsarens polis. Det visar sig att hon bedrivit samröre med de kretsar som vill störta tsarväldet. Detta blir början på hennes karriär som revolutionär.

Vår tids rädsla för allvar av Roy Andersson, som enligt Ranelid följer blodbanorna i aortan till vår civilistaion. Andersson åderlåter, återigen enligt Ranelid, människan på enfald och brist på mod när alla värden står på spel.

Du och din Jante av Maria Appelqvist och Bo Pedersen. Ranelid beskriver boken så här: "I Sverige råder en allmänt spridd sjukdom som även små barn drabbas av. De får den intravenöst och inga mediciner eller vaccin kan ge bot och läkedom. Jante är mera kung än Carl XVI Gustaf i detta rike".

Blir ni inte läsexsugna nu så säg?

1 kommentar:

  1. Det ÄR det största som hänt i Melodifestivalens historia, Ranelid har helt rätt. Självklart kommer jag att rösta!!!!

    Den första boken lät ganska lovande, men de andra två vet jag inte, är nog inget för mig. Det skulle vara för att Ranelid rekomenderat dem i så fall..

    // Stina

    SvaraRadera