måndag 9 december 2013

Barnslig bokmiddag


I början av november, helgen innan det var dags för mig att börja jobba igen, hade det äntligen blivit dags för en bokmiddag som legat och släpat ända sedan juli 2011 - nämligen Alex eskapism-tema. Månadens bok var "Peter Pan" av J.M Barrie och under månaden kunde man även välja att läsa Trollkalrlen från Oz av Frank M Baum, Alice i underlandet av Lewis Carroll och The Amazing Advantures of Kavalier and Clay av Michael Chabon.


Lost Girl?

Vi valde att genomföra middagen som ett pyjamasparty inspirerat av sovrumsscenen i "Peter Pan", ni vet scenen strax innan barnen beger sig iväg till Never never land och därför avnjöts middagen iförd pyjamas. Alla gäster hade tolkat temat olika vilket var roligt, Stina kom som pyjamaskläd "Lost-boy", Aaron hade på sig en skrämmande skelett-pyjamas, jag hade en tvådelad sak från 1910-talet, Kalle hade en klassisk tvådelad pyjamas i rutigt flanelltyg och Sebbe körde mer otraditionsenliga studenttröjan och pyjamasbyxor.













Vi slog på stort och fixade 3-rätters middag där Aaron hade tagit på sig uppgiften att laga förrätten, nämligen klassikern en man tager vad man haver bebis-soppa. Mmmmm så god den var ;). Soppan var helt klart inspirerad av låtsasätandet i månadens temabok.





Därefter kom huvudrätten inspirerad av "The Amazing Advantures of Kavalier" som ju handlade om serietidningarnas uppkomst, och vilken serie passar då bättre att hylla än "Fantomen"? Gurans Flygande Jacob blev det därför. Och den gick åt till minsta smulan.










 Till sist blev det Disney princess-muffins som avnjöts framför tv:n.














Och vad tyckte vi om tema-boken då? Nu var det ju ett tag sedan vi läste den, men vi både tyckte den var välskriven och inte alls så lull-lullig som barnsagor brukar vara, här är det att dö eller dödas som gäller. Ett stort minus dock för de förlegade könsrollerna som förpassar stackars Wendy till det roliga köket. Inga äventyr för flickorna här inte!

// Sofia

1 kommentar:

  1. Trevlig kväll det var :) Tack alla tre för all god mat. Särskilt Aarons soppa var en upplevelse utöver det vanliga.. // Stina

    SvaraRadera