söndag 5 oktober 2014

Bokmiddag: Tillbakablick

The Gang smörjer kråset med hamburgare och pommes
Så har det blivit dags för en liten redogörelse av vår senaste bokmiddag, nämligen Stinas tillbakablickstema från maj 2014 där ”The invisible circus” och ”Poetens liv” var månadens böcker. 

Då det var lite av en nostalgitema planerades kvällen in en lördag i september och så möttes vi upp hos Stina för att ha bokmiddag och tillsammans se på ”Fångarna på fortet” – det är nostalgi för mig i alla fall. Självklart kom vi överrens om att även maten borde vara kopplad till något nostalgiskt i vår barndom, till en sådan där rätt som man kommer ihåg i ett slags nostalgiskt skimmer. För oss finns det knappast något mer nostalgiskt än den obligatoriska hamburgaren som alltid inköptes vid ett stopp på vägen på väg till stugan. Den lilla kiosken är numera tyvärr nedlagd (vi skyller på ägaren som tog över och som tog år på sig att steka en hamburgare), men hamburgarna kommer alltid att finnas kvar i våra minnen. Det blev alltså hamburgare till middag med tillhörande pommes och till efterrätt den klassiska stugan-efterrätten chokladpudding med marsansås. Snacka om att  ta en trip down memory lane!
  
Perfekt stekt burgare :)
Hamburgertillbehör
Klassikern - chokladpudding med marsansås
Den här gången blev vi ett helt gäng då Aaron och Sebbe joinade in, liksom Johan och Katarina. Medan jag flippade hamburgare (Like a pro!) och blandade chokladpudding så röjde kvällens värdinna i den något stökiga lägenheten. Då kvällen tillbringades i lägenheten där hon var kattvakt kunde dock inte hon lastas för stöket (eller lukten...). Men när maten var fixad och lägenheten skinande ren och väldoftande blev det äntligen dags för Fångarna, hamburgare och en dos nostalgi. 

Gänget samlat framför "Fångarna på Fortet". Vissa mer intresserade än andra...

Helt klart var detta en bokmiddag värdig två bra böcker – för här var det ingen tvekan om att vi gillade bägge. Speciellt ”The invisible cirkus” fångade verkligen känslan med att jaga det förflutna och längta tillbaka till något som aldrig kommer att komma igen hur mycket man än vill det. Lite som kiosken i Hannäs kan man tänka....


// Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar