måndag 24 oktober 2011

There can only be one!

Läste en så underbar krönika i en Vi-tidning (årgång 2009) att jag bara inte kan låta bli att dela med mig av den. Det handlar om hur krönikören inför årets julupplaga ringer upp 2 kända manliga författare för att få deras tips på perketa julklappsböcker.

Den ena blir mest irriterad över telefonsamtalet och undrar varför de inte ringer för att fråga om hans böcker.

Den andra däremot, och här kommer det roliga, hojtar livat - "Reportrarna ringer!" och förklarar att han på morgonen suttit i morgonsoffan på tv, att han är med i åtta veckotidningar just nu, varav två på omslaget och att han ska vara med i Stjärnorna på slottet, På spåret och Skavlan och att han självklart kan tänka sig att ge tre boktips!

Det roligaste är ändå hans slutkläm på samtalet: "Du ska ha en kulvert under huden fylld av visshet om att den här författaren, som är jag, han är inte så dum i alla fall. Och tänk på att jag tackade nej till Let´s dance, men jag tackar ja till dig!

Nu berättar aldrig krönikören vilka dessa två män är, men av boktipsen att döma, och av den senares uttalanden kan jag bara tänka mig en enda härlig person.

Vem tror ni att det är? Och shame on you om ni inte kan gissa det. Närmare jul kanske vi ska ta oss en titt på hans boktips förresten.

4 kommentarer:

  1. Med tanke på att du etiketterat inlägget "Björn Ranelid" så... Hehe, skämt åsido så kan det ju inte rimligtvis röra sig om någon annan. Ingen förutom Ranelid skulle uttrycka sig på det sättet. Som du så passande rubricerat inlägget, there can be only one. Obi one kenobi, eller hur var det nu?// Stina

    SvaraRadera
  2. He he, var jag för övertydlig :P. Erkänn att du knappt kan vänta på att få höra hans julklappstips! Ohh, jag tror jag vill ha Ranelid i julklapp. Kan jag inte få det? Jag har varit snäll hela året!

    SvaraRadera
  3. Har du verkligen varit SÅ snäll Sofia? Jag vet inte...

    SvaraRadera
  4. Men lätt att jag har!!!!

    SvaraRadera