måndag 20 oktober 2014

Den mörka ängeln av Marie Ljungstedt



Nej, alltså det här är verkligen inget bra! På framsidan finns utdrag ur en recension av Borås tidning – ”..trovärdigt och fängslande..”, men jag känner mig inte direkt benägen att skriva under på något av detta. Historien inleds under invigningen av Visbys konserthall, där festfixaren själv hittas mördad dagen efter.

Det är sjätte av Jungstedts deckare som utspelar sig på Gotland, men trots att författaren flitigt låter gotlandsmiljöer, byggnader och affärer skymta förbi i handlingen känns det aldrig särskilt gotländskt. Jag tycker helt enkelt inte att Ljungstedt förmår att fånga den gotländska miljön på ett särskilt raffinerat sätt, och det är ju lite trist.

Själva mordhistorien känns inte heller så angelägen, utan mest konstruerad och med en märklig avsaknad av möjliga mördare – det kan väl aldrig vara meningen att mördarens identitet ska stå klart så fort?

// Sofia

1 kommentar:

  1. Synd, det hade varit trevligt att inleda hösten med en kvalitativ deckare i Gotlandsmiljö. Men har också läst Jungstedt tidigare och blivit besviken. // Stina

    SvaraRadera