onsdag 22 oktober 2014

Trio i vemod och separation

Så var det dags att lägga mina röster i Babels melodifestival. Spänningen är olidlig!

Jag kan börja med att säga att mina röster kommer att röra om i grytan en aning, för jag var inte alls inne på samma spår som Sofia och Sebbe. Flera av deras favoriter hittar ni tvärtom på min bottenlista. Lite oväntat, men kul tycker jag.

Ettan var given för mig. Jag tyckte helt enkelt att Horace Engdals Nyårsballongen var i en klass för sig. Den var finstämd, vemodig och vacker. Ta bara följande textrader: För när hjärtat har brustit blir det lätt på en gång, och det stiger så lustigt som en varmluftsballong. Det är svårslaget.

Tvåa kom lite otippat Mikael Niemis Babel. Också den ett vemodigt alster. Tredjeplatsen knep Camilla Läckberg med sin Kom och dansa. Som både Helen Sjöholm och Sofia redan konstaterat var det en låt som växte.

Haha, jag har inte ens reflekterat innan den här sammanställningen att alla mina tre favoriter har samma tema. Det är en trio i vemod och separation.

Jag gillade även Jan Guillous Mellan rött och svart och Helena von Zweigbergks Småtimmesvalsen. Men kanske fanns för lite vemod och separation för att de skulle gå hela vägen, vad vet jag.

Så till bottenplaceringarna. Där är vi i varje fall ganska överens om jumboplaceringen. Ingen av oss har något till övers för Beate Grimsrud och hennes Det finns gränser för vad jag inte förstår. Jag kan ärligt säga att det inte fanns något jag gillade med den låten. Det skulle väl vara melodin i sådana fall.

Jag förstår inte heller Sofias faiblesse för Göran Greiders Ingen av oss är en ö, för den kom tvåa på min bottenlista. Radikala kampfraser är inget för mig. Och inte gemenskap heller.

På tredje plats kom Caitlin Moran med My vintage boyfriend. Den var för ytlig och substanslös för min smak. Visst, den innehåller en separation, men vemodet kvinna, var finns det?

Slutligen en sammanställning av resultatet hittills.

I toppen ligger Caitlin Moran med 6 poäng, följd av Mikael Niemi med 4 poäng och Horace Engdal på 3 poäng.

I botten ligger Beate Grimsrud med 8 poäng, följd av Susanna Alakoski på 4 poäng och Helena von Zweigbergk på 3 poäng.

Bästa
1. Caitlin Moran - 6 poäng.
2. Mikael Niemi - 4 poäng.
3. Horace Engdal - 3 poäng.
4. Göran Greider - 2 poäng.
4. John Ajvide Lindqvist - 2 poäng.
5. Camilla Läckberg - 1 poäng.

Sämsta
1. Beate Grimsrud - 8 poäng.
2. Susanna Alakoski - 4 poäng.
3. Helena von Zweigbergk - 3 poäng.
4. Göran Greider 2 poäng.
5. Caitlin Moran - 1 poäng.
5. Jan Guillou - 1 poäng.

Om ni tycker att poängställningen ser märklig ut efter tre personers röster beror det på att Sebbe fuskade och gav två artister tredjeplacering i botten (Guillou och von Zweigbergk). Shame on him!

Men som ni ser finns det fortfarande alla möjligheter att påverka slutresultatet. Har du lust och tid Alex, så kanske det vore något att roa dig med framöver :)

Stina

1 kommentar:

  1. Ha ha, kul att vi tyckets å olika. Är dock mest förvånad över att Sebbe och jag tycke så lika, det är ju inte direkt som att vi brukar ha liknande musiksmak. och kom igen Alex, rör om i grytan ;-). //Sofia

    SvaraRadera