söndag 19 oktober 2014

Minnesvärda recensioner: Plats 6-4




Nu har det blivit dags att presentera nummer 6-4 av mina favoritrecensioner genom tiderna. Det har varit riktigt svårt att välja ut bara 10 stycken!

Vi börjar som vanligt med lägst placering; alltså nummer 6. Detta är ännu en klassisk recension av Stina, vilken platsar då den är en riktigt rolig recension av en mindre rolig dystopi, nämligen den deprimerande ”På stranden”. Stina inleder recensionen med den klassiska frågan: ”Vad skulle du göra om du visste att gjorden skulle gå under?  Och avslutar den så här: Så, dags för dagens lunchfråga igen: ”You inherit five million dollars the same day aliens land on earth and say they´re gonna blow it up in two months. What do you do?”. Mer klassiskt än så blir det inte barn!


Nummer 5 på listan tilläras Stinas recension av ”Mannen som föll i glömska”.  Stina gillade verkligen inte  boken, vilket gjorde det kul för de som läst hennes hysteriskt roliga och något hatiska recension som avslutas med följande P.s:
P.S. Om jag varit din flickvän hade jag också glömt bort dig, ditt äcklige lille pervo.
Ha ha, hysteriskt roligt. Läs!
Slutligen nummer 4 på listan, som tillfaller Alex och hennes superseriösa recension av "Dead until Dark", vilket hon läste när hon pluggade kursen "Vampyrens utveckling i film och litteratur". Ni anar kanske vem som är den kreddiga läsaren i gänget...... Mycket läsvärd, intressant och faktiskt rolig. Ett smakprov:
Stilen i Dead Until Dark påminner som sagt var om Harlequin men även om kiosk-deckarna. Ni vet, de dåligt skrivna men billiga böcker som gick att köpa förr? I klassen diskuterade vi om stilen var ett medvetet val eller om Charlene Harris verkligen är en så dålig författarinna. Meningarna var delade, men min förhoppning är att Charlene Harris medvetet valde den kitchiga stilen, som motreaktion till all högtravande vampyr kanon som tidigare publicerats.”

I nästa del blir det finalplatserna 1-3 som presenteras. Mycket spännande!

// Sofia 

1 kommentar:

  1. Kul med en walk längs memory lane :) Apropå Alex recension så måste jag hålla med om att det är en av de mer minnesvärda och genomarbetade recensionerna. Och kioskdeckare vet vi ju allt om i den här triangeln tack vare en annan av dess medlemmar... Väntar med spänning på att få läsa vilka recensioner som kniper pallplatserna! // Stina

    SvaraRadera