tisdag 28 oktober 2014

Månadens tema: Batman Death of the family. (ännu ett underligt tema...)

Först månadens dikt, sedan månadens bibliotekarie och nu temat för Oktober. Vadan denna produktivitet?
Som sig bör när det gäller månadens tema har temat för november genomgått en del förändringar, från att hylla Maya Angelou till vad det innebär att existera, för att slutligen landa i en av de få bra sakerna med DC:s New 52. Men oroa er inte, de andra temana kommer säkert till användning senare.

Batman: Death of the family är ett event som utspelar sig i DC:s nya kontinuitet, The new 52. Då jag av flera anledningar har svårt för New 52, trots att skiftet var nödvändigt, bryr vi oss inte så mycket om det i det här inlägget. De senaste två åren har jag filat på ett inlägg om just New 52, så det kommer väl så småningom. Vad nya läsare behöver veta, och vad som kan vara relevant för månadens tema, är att alla DC:s serier började om 2011 och gavs nya nummer. På grund av Flashpoint Paradox, retcconades DC:s universum och superhjältar har bara funnits officiellt i fem år. Vilket i synnerhet gör Batmans kanon problematisk. Tänk er själva att klämma in alla Robins och Batgirls på fem år! För att inte tala om Jokerns förhållande till Batman klanen. För att inte tala om Teen Titans och den hänsynslöshet som visats deras historia.(mutter, mutter...)

Jo, hur som helst...

Batman: Death of the family är en nick till DC:s tidigare event, Batman Deth in The family, där Jokern mördade Robin nr 2, Jason Todd.
Eventet omfattar 23 nummer ur olika batman relaterade titlar; Batman, Batgirl, Batman & Robin, Catwoman, Nightwing, Suicide Squad, Detective Comics, Redhood & the outlaws och Teen Titans. 
Serien börjar med en prolog där Jokern, i Arkham Asylum, frivilligt får sitt ansikte avhyvlat, för att sedan klistra upp det på cellväggen innan han rymmer från världens minst säkra fängelse och försvinner i ett år.
Sin riktiga början får Death of the family ett år senare när Jokern stövlar in på Gothams polishus för att ta tillbaka sitt ansikte, för att sedan utsätta Batman och kompani för en serie sjuka prövningar.
Varför? För att Jokern anser att Batmans familj har gjort honom vek och prövningarna är Jokerns sätt att hjälpa Batman nå sin fulla potential. Är han inte snäll?

Jag läste Death of the family för några månader sedan, så jag vet att ett event som sträcker sig över 23 nummer både tar tid att få tag på och att läsa. Därför ska vi uppleva historien i en så kallad Motion Comic. Ett modernt, välproducerat radiodrama med olika skådespelare och bilder som följer berättelsen. Är det inte fantastiskt?



4 kommentarer:

  1. Bra jobbat Alex, både dikt och bibliotekarie på kort tid, impressive ;) Däremot måste jag göra dig besviken, för november är min månad, men oktober är ju inte slut än så det passar ju bra ändå. Tycker det känns extra passande nu till Halloween dessutom. Sebbe och jag träffade dessutom Batman i baren när vi var på Borgen och beställde pizza i helgen. Och Jokern stod och väntade i Österport när vi kom ut. Det måste ha varit ett tecken. // Stina

    SvaraRadera
  2. Kreativt och roligt tema också, men det brukar det ju vara när det kommer från dig. Får lite ångest nu, har inte kommit på något tema själv ännu. // Stina

    SvaraRadera
  3. Vilket kul tema! Känns som att du lite gjort en Sofia, dvs försökt kapa Stinas månadstema. Jag gjorde det själv i somras om jag inte missminner mig. Vad kan jag säga Stina, vi älskar dig ändå :). Ska börja med att ta mig ann temat imorgon tänkte jag, om Aaron går med på att lägga sig i tid vill säga. Aaron och jag har nämligen FF imorgon då Sebbe är på teaterdejt med fru nummer två. Hoppas ni får trevligt! //Sofia

    SvaraRadera
  4. Vi kommer säkert att få det riktigt trevligt!!! Det har sina perks att vara Sebbes fru, det får man ändå säga :) // Stina

    SvaraRadera