Mästerkockarna in action! |
I början av januari hade vi den sista
av dödssyndmiddagarna, och sist ut var faktiskt inte lättja ut den personliga
favoriten frosseri. Och även om nu lättjan inte var temat så kan jag meddela
att vi kombinerade denna dödssynd när bokmiddagen skulle lagas och valde ehh,
mindre utmanande rätter att laga.
Enligt Stinas tema var ju
frosseri-boken vilken valfri kokbok som helt av en kvinnlig författare, där man
skulle laga valfritt recept. Stina hade valt Paulo Robertos ”Mina fastrars mat”
och jag valde "USA-kokboken" av Sheila Lukins. Då även Sebbe närvarade på
bokmiddagen enades vi om att lägga upp det så att jag gjorde förrätt, Stina
varmrätt och Sebbe efterrätt.
Jag tog tag i den utmanande rätten
”Sommar-mackor” där man skulle skära av kanten på ljust bröd (puhh) bre på
majonnäs och sen lägga på skivad romat och salt och peppar. Det var ett hårt
jobb, men resultatet blev sannerligen delikat!
Därefter tog Stina vid med den rätt hon
testade vid tema-månaden, nämligen spaghetti som fick stekas med olivolja och
chili. Enkelt och gott!
Sen var det siste man ut, Sebbe, som
naturligtvis provlagade en efterrättsbok, nämligen Sju sorters kakor
julspecial. Jag kan säga att han lite tog lagandet till en högre nivå då han
behövde göra liiite mer än att hacka tomater och koka spaghetti för att hans
kaka skulle bli komplett. Bullar kryddade med citronskal hade han att bjuda
på och det var en trevlig avslutning, även om vi enades om att vanliga kanelbulla är så mycket godare...
Efterrätt: Citronbullar |
Sedan däckade vi allihop hemma i Stina
soffa, hamnade i matkoma och sen var det inte så mycket mera......
Trevligt av slut på Stinas dödssynds-svit! |
AAron hade inte läst boken... Och han åt inte maten... Men det blev tummen upp ändå! |
//Sofia
Vi tog sannerligen bokmiddagarnas kokkonst till en helt ny nivå. Liiite bättre än genomsnittet är vi, det får man ändå erkänna. // Stina
SvaraRadera