lördag 15 maj 2010

Recension av The virgin suicides av Jeffrey Eugenides

För ett antal år sedan såg jag filmen som är baserad på boken och jag kommer ihåg hur fin jag tyckte att den var. Filmen tog sig tid att bygga upp stämningen så bra och handlingen, hur morbid den nu än var, fick på något sätt ett slags romantiskt skimmer över sig som jag gillade. Sen var rollbesättningen väldigt bra där jag har för mig att Kirsten Dunst spelade rollen av en av flickorna, Lux tror jag att det var. I filmen grep rollfigurerna tag och man berördes - tyvärr visade det sig inte vara på samma sak med boken som ju ändå är förlagan till filmen. Trist!

Boken visade sig snarare var seg, långtråkig och med dåliga karaktärsporträtt som inte alls grep tag. Ett riktigt sömnpiller! När flickorna så småningom trillade av pinn den ena efter den andra brydde man sig inte alls om det, utan tänkte mer att ja ha, men nu måste den ju ta slut snart! De var alla så platta och dåligt beskriva att de inte kändes som riktiga människor utan bara som dåligt beskrivna karikatyrer. Jag kan inte fatta att boken fått så bra kritik som den fått, och än mindre att man faktiskt valde att göra film av den (en film som med råge överträffade originalet).

Så se gärna filmen, men ni kan skippa boken tycker jag!

1 kommentar:

  1. Trist, jag gillade också filmen och trodde att boken skulle vara ännu bättre. Men då vet jag att jag inte missat något i alla fall, och så slipper jag börja i den och bli besviken.

    SvaraRadera