lördag 15 maj 2010

Tvillingarna nr 84. Tv-stjärnan Jessica

Så var ännu en kvalitativ tvillinbok utläst. Tack Stina för lite underbar läsning!

I denna tvillingbok kretasar handlingen kring tvprogrammet Blindbock som kan beskrivas som Tur i kärlek om ni minns den gamla tv-klassikern. Det enda som skiljer sig åt i boken är att det i Blinbock är tonåringar (eller typ 12-åringar) som tävlar. I alla fall så ska deltagarna i programmet väljas från just tvillingarna skola och självklart blir de båda valda att delta i programmet. Jessica som en av de tre tjejerna en kille ska välja bland och Elisabeth som "blindbocken" som ska välja mellan tre olika killar. Men i sista stund blir Elisabeth nervös eftersom programledaren har en tendens att driva med blindbockarna och övertalar en inte alls ovillig Jessica till att de ska byta plats. Mer tänker jag inte avslöja här, så om ni vill veta hur det går får ni själva läsa boken.

Till skillnad från många senare delar i Tvillingserien som tyvärr är alltför fåinga och dåligt skrivna håller den här i alla fall en godkänd nivå (även om den absolut inte når upp till de tidigare delarna av serien). Den är läsvärd för stunden och funkar absolut som en halvtimmes (eller kanske snarare 20 minuters?) underhållning

1 kommentar:

  1. Var länge sedan jag läste en senare tvillingbok där inte alla karaktärer verkar ha blivit lobotomerade. Kul, då är den värd att läsa :) Synd att serien inte håller samma klass som i början bara. Allt var bättre förr. Suck..

    SvaraRadera